BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu hastane çürümeye terkedildi

Yozgat'ın Saraykent ilçesinde yurt dışında bulunan gurbetçilerin desteği ile yapılan hastane binası tamamlanamadığı için çürümeye terk edildi.

Abone ol

Saraykent İlçe Belediye Başkanı İdris Ögel, ilçenin acil bir hastaneye ihtiyacı olduğunu belirterek, "İlçemize hastane yapılması için 2000 yılında yurtdışındaki gurbetçilerin yardımıyla Sağlık Bakanlığı'ndan alınan projeye uygun olarak, 10 dönüm üzerine 30 yatak kapasiteli olarak 5 katlı hastane temeli atıldı. Vatandaşımızın yardımıyla 400 bin TL harcayarak inşaatın yüzde 40'ı tamamlandı. Bina daha sonra 26 Eylül 2002 tarihinde Sağlık Bakanlığı'na devredildi" dedi.

Hastane binasının Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinden sonra tek bir çivi dahi çakılmadan çürümeye terk edildiğini belirten Ögel, "İlçemizde bulunan sağlık ocağı hastaneye dönüştürüldü, fakat yetersiz kalıyor. Vatandaşımız hastalandığında Sorgun yada Yozgat'a gitmek zorunda kalıyor.

Ayrıca ilçemiz sınırları içerisinde sık sık trafik kazaları yaşanmaktadır. İlçemizde acil olarak müdahale edecek bir sağlık kuruluşu olmadığı için can kayıpları artmaktadır. Biz bu hastanenin, yataklı olmasa da en azından acil müdahale merkezi yada trafik hastanesi olarak hizmete açılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Hastanenin yapılması için destek olan yurt dışındaki gurbetçilerden de tepki aldıklarını dile getiren Ögel, "Gurbetçilerimiz, memleketlerine izne geldiklerinde bu binanın çürümeye terk edildiğini görüyor ve bize, 'ilçemize bir hastane yapılsın diye çocuklarımızın rızkından kesip buraya yardım ettik.

Neden bu bina yapılmıyor' diye tepki gösteriyor. Belediye olarak Sağlık Bakanlığı ile defalarca görüştük, bir netice alamadık. Bu binanın neden yapılmadığına bir anlam veremiyoruz" dedi.