BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Helmand'da çatışma: 20 militan ve 2 polis öldü

Afganistan'ın Helmand vilayetinde Taliban militanları ile Afgan güçleri arasındaki çatışmalarda 20 militan ve 2 polis memurunun öldüğü bildiriliyor.

Abone ol

Afganistan'ın Helmand vilayetinde Taliban savaşçıları ile hükümet güçleri arasındaki çatışmalarda 20 silahlı militanın ve iki polis memurunun öldürüldüğü bildiriliyor.

Helmand valisinin açıklamasında militanların Musa Kale'de bir polis kontrol noktasına saldırdıklarını söyledi.

Kontrol noktasındaki polislerin saldırıya karşılık vermeleri üzerine 14 militanın ve iki polisin öldürüldüğü, altı militanın ise bir başka çatışmada öldürüldüğü bildiriliyor.

Helmand vilayetinde görev yapan İngiltere ordusu birlikleri, vilayetin en büyük kenti Leşkergâh'taki güvenliği geçen hafta Afgan güçlerine devretmişti.

Helikopter saldırısında çocuklar yaralandı

Bu arada, İngiltere ordusuna bağlı bir Apaçi helikopterinin Helmand vilayetine bağlı Nahr-e Sarac bölgesindeki bir operasyon sırasında açtığı ateş sonucu beş Afgan çocuğun yaralandığı bildiriliyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Helikopterin motosiklet ile hareket eden Taliban militanlarını hedeflediği ancak açılan ateş sonucu yakın mesafede bulunan çocukların da yaralandığı bildiriliyor.

İngiliz ordusunun Helmand'daki en büyük askeri üssünde tedavi altına alınan çocukların yaşam tehlikesi bulunmadığı da gelen haberler arasında.

Birleşmiş Milletler Afganistan'da bu yılın başından Haziran ayına kadar sivil ölümlerinde yüzde 15 artış yaşandığını ve çatışmalarda toplam 1462 sivilin öldüğünü açıklamıştı.