BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Çin'de şaşırtan general sayısı

Nüfusu 1.5 milyara dayanan Çin'in general sayısına çok şaşıracaksınız. İşte en kalabalık ordunun general sayısı

Abone ol

Dünyanın en kalabalık ordusuna sahip Çin, 6 üst düzey askeri, generalliğe atadı ve böylece ülkedeki toplam general sayısı 191'e çıktı. Bilindiği gibi Çin ordusu yaklaşık 2 milyon 300 bin kişiden oluşuyor.

Terfi törenine Çin Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda Çin Merkezi Askeri Komisyonu (CMC) Başkanı Hu Jintao, ile CMC Başkan Yardımcısı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Xi Jinping katıldı.
Resmi Xinhua ajansının haberine göre, söz konusu üst düzey askeri yetkililer ise şöyle: 

Türkiye'de kaç general var?
TSK'nın terörle mücadele anlayışına tepki gösteren isimlerin başında gelen AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, katıldığı programda şunları söylüyordu: "Bugün TSK'da 342 general var. Bunun 171'i Ankara'da görev yapıyor. Arzu edilirse bir gramlık bile general sorunu olmaz. Bütün generaller Silivri'de, terörle mücadele edecek general kalmadı diyorlar. Generale ihtiyacınız varsa Ankara dolu." Ayrıntılar için tıklayın

Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) Genel Kurmay Başkanı Yardımcısı Sun Jianguo ve Hou Shusen, PLA Genel Siyasi Bölümü Yardımcısı Jia Ting'an,Deniz KuvvetleriSiyasi Komiseri Liu Xiaojiang, Shenyang Askeri Saha Komutanı Zhang Youxia ve Lanzhou Asker Saha Komutanlığı Siyasi Komiseri Li Changcai.

Çin 1955'de askeri yetkililerin rütbe değişimine başladı. Daha sonraları kaldırılan bir rütbe olan mareşal rütbesine 10 yüksek rütbeli asker terfi ettirilmişti. Eski Başbakanlardan Zhou Enlai daha sonraları 1955'de 55, 1956'da ve 1958'de birer tane olmak üzere general rütbelerinde bir değişim yapmıştı.

CMC, 1965'den 1988'e kadar orduda terfi sistemini ortadan kaldırmıştı. 1988'den bu yana 135 üst rütbeli askeri görevli ve silahlı polis, general rütbesine terfi ettirildi. 1988'de CMC'ye üye olan Hong Xuezhi, 1955 ve 1988'de ayrı ayrı general rütbesine yükseltilen tek üst düzey askeri yetkili.