BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,01
ALTIN 2.325,72
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Tayyar'dan TSK subaylarına sert eleştiri

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, TSK'daki bazı subayların şehidin arkasından okunan Kuran'dan rahatsızlık duyduğunu söyledi

Abone ol

TV8'de Erkan Tan'ın konuğu olan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "Şehidin arkasından okunan Kur'an'dan rahatsızlık duyan subay var!" dedi. 

Şamil Tayyar bir belediye başkanının kendisine anlattığı, Nurdağı'nda merasim töreni esnasında iki subay arasında geçen konuşma aktararak, subayların bu konuşmasına tepki gösterdi:

"Subaylar Belediye Başkanı'nın kendilerini duyduğunu fark etmeden konuşuyorlarmış ve bu konuşmaya ben çok üzüldüm. Kur'an okunurken bir subay diğerine dönüp, 'Şu hale bak Türkiye Suudi Arabistan'a döndü' diyor. Yani orada, şehit cenazesinde Kur'an okunmasından rahatsız olan bir subay zihniyeti var. İnsanlar orada canını, kanını, bedenini vermişler, şehit olmuşlar. Kur'an okumayacaksınız da ne okuyacaksınız? Bu kafayla mı terörle mücadele edeceksiniz? "

MEDYAYA ELEŞTİRİ

Bazı medya organlarının gazetecilik diye terör örgütünün propagandasını yaptığını belirten Tayyar:

"Şehit annelerinin ağlayan görüntüleri ekranlarda saatlerce verilirken İmralı'da birileri göbek atıyor. 'Bizi bu halimizle çekmeyin, teröristler bizi böyle ağlarken görüp gülmesin' diye şehit ailesi düşünüyor, medya düşünemiyor." dedi.

BDP'NİN GERÇEK OYU YÜZDE 1'İ GEÇMEZ

Tayyar, vatandaşa güvenli bir ortam sağlanması halinde BDP'nin oy oranının en fazla yüzde 1 olacağını söyledi:

"PKK eylemlerinin çılgınlık düzeyine varması bu kadar yoğun bir alanda taban tutamamasından da kaynaklanıyor. Kan aktıkça, şiddet arttıkça tepkiler de artıyor. Bu tehlikeli gidişin durması adına da terörün sonlandırılması gerekiyor. Ben şuna eminim ki Türkiye'de güvenliğin gerçek manada sağlandığı bir ortam olsa BDP %1'i geçmez. Hakkari'de, Şırnak'ta hangi vatandaş özgür iradesi ile oy kullanabiliyor?" diye konuştu.

"GENERALE İHTİYAÇ VARSA ANKARA GENERAL DOLU"

Tayyar, tutuklu generaller sebebiyle askerin moralinin bozuk olduğunu ve bu şekilde terörle mücadele edilemeyeceğini belirten bir izleyiciye şu açıklamalarda bulundu:

"Bugün TSK'da 342 general var. Bunun 171'i Ankara'da görev yapıyor. Arzu edilirse bir gramlık bile general sorunu olmaz. Bütün generaller Silivri'de, terörle mücadele edecek general kalmadı diyorlar. Generale ihtiyacınız varsa Ankara dolu. Biz başından beri Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki çürük elmaların mutlaka ayıklanması gerekir diyoruz. Darbeci, cuntacıların temizlenmesi ve bu ülkenin değerlerine inanmayanların tasfiye edilmesi gerekiyor."

İSTİFA NEDENİNİ AÇIKLADI

Kendisine görev verilen komisyondan haberdar olmadığını belirten Şamil Tayyar, komisyondan istifa nedenini ise şöyle açıkladı:

"Genel Kurul'da ismim okunurken öğreniyorum bunu. Bana görev veriyorsanız en azından 3-5 dakika önce bana söyleyin diyorum. Kaldı ki bunları konuşabilecek Grup Toplantısı gibi bir ortamımız var. Benim komisyon görevimden istifam buna bir itirazdır. Yoksa, İnsan Hakları Komisyonu benim en çok çalışmayı istediğim alanlardan biridir."

PARLAMENTER REJİM İFLAS ETMİŞTİR

"Biz millet adına yetki kullanan insanlarız. Biz bu parlamentoda eğer inisiyatif kullanamıyorsak niye milletvekili seçildik? Benim çok kısa süreli parlamento tecrübem bana şunu gösterdi ki milletvekilinin zerre kadar ağırlığı yok. Türkiye'de parlamenter rejim iflas etmiştir. Sistem içinde milletvekillerinin ağırlığı yok. Bu iflas eden sistemin rehabilitasyonu bana göre çok mümkün gözükmüyor. O yüzden başkanlık sistemine geçmek lazım. Başkan seçilenin yetkileri artacak diye düşünüyorlar ama ben tam tersini düşünüyorum. Milletvekillerinin saygın bir şekilde görevini icra edeceği bir mekanizmanın kurulmasını diliyorum."