BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.434,52
HABER /  GÜNCEL

Adalı ve Havutçu için 24 saatlik ıstırap

Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Tayfur Havutçu ve Serdar Adalı'nın beklediği haber bir türlü gelmedi.

Abone ol

Metris'te tutuklu bulunan Tayfur Havutçu, üst mahkemeden gelen haberle yıkıldı 12. Ağır Ceza'nın dün karar vermesi bekleniyordu. Ancak dosya yoğunluğu nedeniyle yapılan itiraz görüşülemedi. Adalı ve Havutçu 24 saat daha beklemek zorunda kaldı.

Beşiktaşlı yönetici Serdal Adalı ile Teknik Direktör Tayfur Havutçu, Avusturya kampından özel jetle ifade vermeye geldi. Planlara göre jet havaalanında bekleyecek, ifadenin ardından Havutçu ile Adalı'yı alıp yeniden kampa götürecekti. Ancak ifadeleri alındıktan sonra iki Beşiktaşlı önce gözaltına alındı, sonra tutuklanarak, Metris'e gönderildi.

Adalı ile Havutçu'nun avukatları tutuklama kararına karşı, 12 Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz etti. Mahkemenin itirazı dün görüşmesi bekleniyordu. Metris'te hafta sonu bu yüzden gergin geçti. Zaman durmuş, saatler geçmek bilmiyordu. Pazar gecesini Adalı ile Havutçu mahkemeden gelecek haberi beklerken uykusuz geçirdi.

Pazartesi sabahtan itibaren ise gözlerini Metris'teki koğuşlarında kapıdan ayırmadılar. Gardiyanların beklenen kararı getirmesini umut ediyorlardı. Ancak dün sabah avukatlar mahkemeye gittiğinde 'Mahkemede çok fazla dosya var. İtirazınız yarından (bugün) önce görüşülemez' denildi.

Bu haber Kartallar'ı adeta yıktı...