BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.467,19
HABER /  GÜNCEL

İngiltere: Kaddafi'nin sürgüne gitmesi şart değil

Fransa'dan sonra İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague de Libya lideri Albay Kaddafi'nin iktidarı devretmesi kaydıyla ülkesinde kalmayı sürdürebileceğini söyledi.

Abone ol

Fransa'dan sonra İngiltere de Libya lideri Muammer Kaddafi'nin iktidardan tamamen çekilmesi kaydıyla ülkesinde kalabileceğini önerdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, İngiltere'nin tercihinin Kaddafi'nin Libya'yı terketmesi yönünde olduğunu, fakat bu konuda kararı Libya halkının vereceğini söyledi.

Bundan önce Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe ise Albay Kaddafi'nin hem sivil hem de askeri her türlü yetkiyi devretmesi durumunda, ve eğer Libya halkı da isterse, ülkesinde kalabileceğini açıklamıştı.

Yakın zaman içinde Kaddafi muhalifleri de iktidardan inmesi kaydıyla Libya liderinin ailesi ile birlikte ülkede kalabileceği yönünde mesajlar verdi.

Diplomatik çabalar sürüyor

Libya'da dört aydır süregiden krize diplomatik bir çözüm bulma gayretleri devam ediyor.

Birleşmiş Milletler elçileri, Afrikalı arabulucular ve diğer ülkelerden temsilciler Libya hükümeti ile bir araya gelirken, geçen hafta Kaddafi yanlıları ile Amerikalı yetkililer arasında yüzyüze görüşmeler gerçekleşti.

Fakat muhabirler, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Albay Kaddafi için çıkarttığı tutuklama emrinin zorluklar yaratabileceğine işaret ediyor.