BIST 10.004
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.428,50
HABER /  GÜNCEL

Güney, Kuzey Kore'ye un yardımına izin verdi

Güney Kore, geçen yıl gerçekleşen Yongpyong adasının bombalanmasından bu yana ilk defa Kuzey Kore'ye un yardımı yapılmasına izin verdi.

Abone ol

Güney Kore, Kuzey Kore'nin geçen yıl Yongpyong adasına ateş açmasından bu yana ilk defa Kuzey Kore'ye yardım gönderilmesine izin verdi.

Yardım grupları, Kuzey Kore'ye 300 tonluk un gönderimi yaptı.

Güney Kore, dört kişinin öldüğü saldırı sonrasında Kuzey Kore'ye yardım gönderilmesini durdurmuştu.

Son birkaç ayda sivil toplum kuruluşları tarafından özel yardım gönderilmesine izin verilmiş, ancak Kuzey Kore ordusuna ya da ülkenin elitlerine gideceği gerekçesiyle un yardımı yasaklı kalmaya devam etmişti.

Ancak Kuzey Kore nüfusunun un yardımına ihtiyacının artığı yönünde haberler geliyordu.

Nükleer yakınlaşması

Geçen ay Kuzey Kore'ye giden Avrupa Birliği heyeti, ülkede yarım milyonu aşkın insanın ciddi düzeyde yetersiz beslenme yüzünden ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve bir önlem alınmazsa durumun daha da kötüleşeceğini açıklamıştı.

BBC'nin Seul'deki muhabiri Lucy Williamson, sabah saatlerinde on iki kamyonun iki Kore'yi birbirinden ayıran sınırı geçtiğini anlatıyor.

Williamson, bölgesel bir konferans çerçevesinde iki Kore'nin nükleer elçilerinin bir araya gelmesinin ülkelerin ilişkisinde bir yakınlaşma doğurduğunu söylüyor.

Kuzey Kore'nin dışişleri bakan yardımcısı bu hafta Washington'u ziyaret edecek.

Ziyaretin gündeminde Kuzey Kore'nin nükleer programına ilişkin müzakerelerin yeniden başlatılması olasılığı var.