BIST 9.986
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.437,31
HABER /  EKONOMİ

Gıda devi yeni şirketlerin peşinde

2016 yılına kadar 1 milyar TL ciroya ulaşmayı planlayan Tamek Holding, yurtiçinde ve yurtdışında şirket satın alarak büyümeyi hedefliyor.

Abone ol

Türkiye'de ketçap, domates suyu, hazır yemek ve meyve suyu üretimi başta olmak üzere onlarca ilke imza atan Tamek Holding, 2011 yılını 'Değişimin Miladı' ilan etti.

2016 yılına kadar 1 milyar TL ciroya ulaşmayı planlayan Tamek Holding, yurtiçinde ve yurtdışında şirket satın alarak büyümeyi hedefliyor.

Ürün gamını tamamlayacak şirketlerle satın alma görüşmeleri yapmaya başlayan Tamek Holding, bir yandan da geçtiğimiz yıl piyasaya sunduğu ve meyve suyunda pazar payını yüzde 16'ya çıkardığı 'Kahvaltım' ile gıda sektöründeki büyümesini sürdürüyor. Kahvaltım markalı reçel, kahvaltı sosu ve kakaolu fındık ezmesini tüketicilerin beğenisine sunan Tamek, Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan kahvaltı sofrasına kurulmaya hazırlanıyor.

Gıda sektörünün en köklü ve en büyük kuruluşlarından Tamek Holding, yaklaşık bir yıldır iş yapış biçiminden organizasyon yapısına, logosundan ürünlerine kadar tamamen yenilendiği bir süreçten geçiyor. 2011 yılını 'Değişimin Miladı' ilan eden ve 2016 yılına kadar olan süreci kapsayan 5 yıllık bir iş planı hazırlayan Tamek Holding, yurtiçinde ve yurtdışında ürün gamını tamamlayacak şirketleri satın alarak büyümeyi hedefliyor. 2016 yılı sonunda 1 milyar TL ciroya ulaşmayı planlayan Tamek Holding, geçtiğimiz yıl piyasaya sunduğu ve meyve suyunda pazar payını yüzde 16'ya çıkarmasına katkı sağlayan 'Kahvaltım' serisini büyütme kararı aldı. Tamek Holding'in hedeflerinin anlatıldığı ve 'Kahvaltım' markalı yeni ürünlerin tanıtıldığı basın toplantısına Tamek Holding CEO'su Metin Yüksel, Finans ve İdari İşler Direktörü Tuncay Erol, Tedarik Zinciri ve Operasyon Direktörü Dr. Serdar Özakar ile Pazarlama Müdürü Cengiz Aksu katıldı.

5 YILDA EN HIZLI BÜYÜYEN OLDU

Son 5 yılda sektörün en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olduklarını anlatan Tamek Holding CEO'su Metin Yüksel, "Konsolide bazda 400 Milyon TL ciroya ulaşan şirketimizin bundan sonraki büyüme modelini piyasanın değişen koşullarına uygun bir organizasyonla götürmesi zorunlu hale geldiğinden 2011 yılını 'Değişimin Miladı' ilan ettik. Bu kapsamda organizasyon yapımızı danışman şirketlerle yapılan çalışmalar neticesinde değişen ülke ve yurtdışı şartlarına uygun hale getirdik. Bu yıl sonu itibariyle organizasyondaki yapılanmamızı tamamlayacağız" dedi.

Tamek Holding'in 2011-2016 yıllarını kapsayan 5 yıllık bir iş planı hazırladığını anlatan Yüksel, "2016 yılına kadar ürün gamımızı tamamlayacak yerli ve yabancı şirketleri satın alarak büyümeyi hedefliyoruz. Şu anda görüşme halinde olduğumuz şirketler var. 2016 yılı ciro hedefimiz 1 milyar TL" diye konuştu.

TAMEK'SE KOY SEPETE

"Tamek'se koy sepete"yi yeni nesillere de benimseteceğiz

Bir nesilin "Tamek'se koy sepete" sloganı ile büyüdüğünü vurgulayan Yüksel, Tamek'in 2007 yılında AC Nielsen'in yaptığı araştırmada ilk akla gelen lider marka olduğunu hatırlattı. "Tamek'se koy sepete" sloganını yeni nesillere de benimsetmeyi hedeflediklerini anlatan Yüksel, "Kaliteli ve yenilikçi ürünlerle, çalışanlarımıza daha iyi bir gelecek sunarak, kazanan müşteriler yaratarak insanımıza, ülkemize ve doğaya katkı sağlayarak büyüyeceğiz" dedi.

KAHVALTIM SERİSİ SÜRÜYOR

Son 5 yılda meyve suyu sektöründe ciro olarak %81 büyürken, gıda sektöründe %12 büyüdüklerini anlatan Tamek Holding Pazarlama Müdürü Cengiz Aksu ise şunları söyledi: "Meyve suyu kategorisinde sektörün de büyümesiyle, önümüzdeki yıllarda çok daha iyi büyüme rakamları elde edeceğimizi düşünüyoruz. Gıda kategorisinde ise bu yıl çok sayıda yeni ürünü piyasaya sunmayı hedefliyoruz. Bunun ilk örnekleri de Kahvaltım Serisi'ndeki reçel, kahvaltılık sos ve kakaolu fındık ezmesi oldu. İlk etapta 8 çeşit reçel, 2 çeşit kahvaltılık sos ve kakaolu fındık ezmesi ile kahvaltı sofralarına giriyoruz. Hedefimiz Türk kültüründe önemli bir yeri olan kahvaltı sofrasında baş köşeye oturmak. Bu kapsamda yakın zamanda kahvaltı sofrasına yönelik yeni ürünlerle tüketicinin karşısına çıkacağız."