BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Amy ölmemek için böyle direnmiş!

Evinde ölü bulunan ünlü şarkıcı Amy Winehouse, ölmeden önce rehabilitasyon merkezine gittiği ortaya çıktı. Doktorlar umutlu konuşmuştu ama...

Abone ol

İngiltere'deki evinde ölü bulunan ünlü şarkıcı Amy Winehouse'un(27) Türkiye konserini iptal ettikten sonra alkol ve uyuşturucudan kurtulmak için harekete geçtiği öğrenildi.

The Sun gazetesinin haberine göre Winehouse İstanbul'da 3 gün kaldıktan sonra ülkesine döner dönmez alkol ve uyuşturucu sorunu için düzenli olarak gittiği rehabilitasyon kliniğine başvurdu. Doktorlar son olarak geçen Cuma günü Winehouse'a bir dizi test yaptı. Test sonuçlarının temiz çıkması doktorlarını da sevindirdi. Ünlü yıldıza hiç endişe etmemesi, sağlığının gayet iyi olduğu söylendi. Ancak Londra Camden'deki evine dönen Amy, sevgilisi Reg Traviss ile tartışınca bunalıma girdi. Reg'in evi terk etmesinin ardından da bardak bardak viski içmeye başladı. İçkinin yanında ecstasy, kokain ve ketamin isimli uyuşturucu maddeleri alan Amy daha sonra vücuduna enjekte ettiği eroinle sonunu getirdi. Koruması Ray Grange'a uyumak istediğini söyleyerek yatağına uzanan Amy bir daha hiç uyanamadı. Ciğerleri tam randımanlı çalışmayan Amy'nin tüm bu uyuşturucuları ölmeden bir kaç saat önce aldığı ve vücudunun kaldıramadığı belirtildi.

AİLESİ YIKILDI

Winehouse'un anısına, Camden Meydanı yakınında bir alan ayrıldı. Hayranlar alana sigara, alkol, gitar, mektup ve mum bırakırken, kızlarının evine gelen babası Mitch Winehouse, kardeşi Alex, eski erkek arkadaşı Reg Traviss ve annesi Janis hayranlarıyla bir araya geldi.

CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

ALBÜMÜ YARIM KALDI

5 dalda Grammy ödülü alan Amy ardında hiç yayınlanmamış bir albüm bıraktı. Ünlü yıldız, ölmeden önce de yeni bir kaset yapmak için stüdyoya girmişti ancak son kayıtlarını tamamlayamadan hayata veda etti. Amy'nin ölümünde sonra piyasaya sürülecek olan albümün satış patlaması yapacağı tahmin ediliyor. Winhouse üçüncü albümü için Tony Bennett ile de düet yaptığı öğrenildi. Şarkıcının ölüm haberi duyulur duyulmaz 2006'da çıkardığı 5 milyon satan "Back to Black" albümü iTunes'ta ilk sıraya yerleşti.

KENDİ CENAZESİNE GİTMİŞTİ

Hayranlarını derin bir üzüntüye boğarak hayata veda eden Amy Winehouse bundan 4 yıl önce "kendi cenazesinin" klibini yapmıştı.Winehouse Back to Black adlı şarkısının klibi için kendimezar taşını diktirip üzerine de "Huzun içinde yat Amy Winehouse'un kalb" diye yazmıştı.

CENAZESİ HALKA KAPALI OLACAK

Winehouse ailesinin sözcüsü, cenaze töreninin halka açık olmayacağını, saati ve yerinin duyurulmayacağını bildirdi. Yahudi bir ailenin kızı olan Amy Winehouse'un cenaze töreninin dini geleneklere göre ölümünden kısa süre sonra yapılması gerekiyor.

Geçen hafta sonu Londra'nın kuzeyinde Camden semtindeki evinde ölü bulunan 27 yaşındaki Amy Winehouse'a bugün otopsi yapılmıştı. Otopsi sonucunun toksikoloji testleri nedeniyle birkaç hafta içinde belli olması beklenirken, ünlü şarkıcının aşırı dozda uyuşturucu kullanımı nedeniyle öldüğü iddia ediliyor.

Otopside Winehouse'un ölüm nedeni belirlenemedi. Toksikoloji testlerinin sonuçlarının iki hafta içinde alınması bekleniyor. İngiltere'nin başkenti Londra'daki evinde Cumartesi günü ölü bulunan Grammy ödüllü şarkıcı Amy Winehouse bugün toprağa verilecek.

Yakınları, Yahudi gelenekleri uyarınca cenazelerin bir an önce gömülmesi gerektiğini söyledi. Cenaze törenine 27 yaşında ölen sanatçının ailesi ve arkadaşları katılacak. Törenin saati ve yeri açıklanmadı.

Amy Winehouse'un ölüm nedenini belirlemek için dün yapılan otopsiden sonuç alınamadı. Yetkililer, toksikoloji testlerinin sonuçlarının bekleneceğini, bunun da 2-4 hafta alabileceğini söylediler. Polis yetkilileri, Winehouse'un ölümünü şüpheli görmediklerini açıklamışlardı. Bazı İngiliz gazeteleri, şarkıcının aşırı dozda uyuşturucudan ölmüş olabileceğini öne sürüyor. Hayranları Cumartesi gününden bu yana şarkıcının evinin önüne çiçek bırakıyor. Dün Amy Winehouse'un anne ve babası da buraya gelmiş ve hayranlarına teşekkür etmişti

CESEDİNİ İLK BODYGUARD'I BULDU

Amy'nin cesedini bodyguard'ı Andrew Morris bulmuş. Amy'nin arkadaşı Chris Goodman, "Yatağındaydı, uyumak istedi. Andrew daha sonra onu uyandırmak istemiş, ama nefes almıyormuş. Şoka girdi" dedi. Şarkıcının cesedi bulunmadan altı saat önce ölmüş olabileceği de söyleniyor.

BABA, KARDEŞ VE SEVGİLİ

Şarkıcının babası Mitch, kardeşi Alex, annesi Janis Winehouse, Amy'nin Kuzey Londra'da Camden'daki evine gidip hayranlarıyla bir araya geldi. Basına küçük bir açıklama yapan baba Mitch, "Yıkıldık ne diyeceğimi bilemiyorum" dedi. Amy'nin annesi, "En son görüştüğümüzde seni seviyorum anne. Beni daima hatırla' dedi. Sanki bana veda ediyordu" dedi. Şarkıcının geçen ay ayrıldığı sevgilisi Reg Traviss de, ailenin yanındaydı.

BEBEK HABERLERİYLE YIKILDI

Amy Winehouse'u uyuşturucu ve alkole alıştırdığı söylenen 2009 yılında boşandığı eşi Blake Fielder-Civil şok ölümle ilgili ilk kez konuştu. Hırsızlık suçlamasından yattığı hapishaneden konuşan Blake, "Gözyaşlarım kurumayacak. Ona karşı hissettiğim aşkı bir daha hissedemeyeceğim. Öldüğüne inanamıyorum" dedi. Blake'in sevgilisi Aspin'e göre, Amy eski kocasının bir bebeği olduğu haberini alınca yıkıldı.