BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.400,85
HABER /  GÜNCEL

Helikopterler BOMBALADI

Tunceli'de 80 terörist tespit edilince geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Abone ol Tunceli’nin kırsal kesiminde kışı geçirmek üzere bölgeye geldikleri tespit edilen PKK’lı 80 teröristi etkisiz hale getirmek için bu sabah hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Tunceli’de güvenlik güçleri teknik takip sonucu Hozat, Ovacık ve Çemişgezek ilçelerinin kırsal alanlarında 80 teröristin kışın barınmak için geldiğini belirledi.

Terörstlere karşı bu sabah Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde hava destekli geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Dondurucu soğuk ve kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu dağlık araziye, Sikorsky tipi 4 helikopterle Jandarma Bölge Komutanlığı ile Hozat ve Ovacık’tan, özel eğitimli komando timleri indirildi.

Özel eğitimli komandolar bölgeyi karış karış taramaya başlarken, 2 Kobra tipi helikopter de teröristlerin barınabileceği mağaralar ve derin vadiler içindeki stratejik alanları bombaladı.

Hava operasyonunun daha çok Tunceli, Hozat ve Ovacık ilçesi arasında kalan Buzlutepe, Balideresi, Karaoğlan, Çetderesi, Kozluca, Cevizlidere ve Bilgeç bölgeleri ile Çemişgezek yakınlarındaki Aliboğazı Vadisi’nde yürütüldüğü belirtildi.

Askeri yetkililer özellikle 3 ayrı noktada kış üstlenmesi için sığınaklara giren PKK’lı teröristlerin yerlerinin nokta olarak tespit edilmeye çalışıldığını kaydetti. Operasyonlarda, teröristlerle sıcak temas sağlanıp sağlanmadığı henüz öğrenilemedi.