BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.397,25
HABER /  GÜNCEL

Sürücülere KIŞ uyarısı!

Sürücülerin kış şartlarına hazırlanması, hem can, hem mal kaybını önlüyor. Önlemler şöyle.

Abone ol

Konya Emniyet Müdürlüğü sürücülerin, kış aylarında araçlarında bulundurmaları gerekenler ile hareket halindeyken nelere dikkat etmeleri gerektikleri konusunda hatırlatma yaptı.

Kış mevsimde yoğun kar yağışı, etkili soğuk, sis ve don gibi olumsuz hava koşullarının sürücü, yolcu ve yayaların yanı sıra trafik güvenliğini olumsuz yönde etkilediği hatırlatıldı. Kış aylarında karayollarında özellikle sabah ve akşam saatlerinde buzlanma görülebileceği, sisli havaların sürücülerin görüş uzaklığını azaltabildiği, yoğun kar yağışı nedeniyle sürücülerin araç kontrolünü sağlamakta zorlanacağı belirtilirken şu uyarılar yapıldı:

BUNLARA DİKKAT EDİN

“Çok gerekli olmadıkça özel araçlarınızla trafiğe çıkmayın. Toplu taşıma araçlarını kullanınız. Karlı ve buzlu yollarda yol üzerinde tutunmayı sağlayacak 1 çift patinaj zinciri, yolda kalma sırasında aracı çekebilecek çekme halatı ve takoz gibi bulundurulması zorunlu gereçleri mutlaka aracınızda bulundurunuz.

Ayrıca bulundurulması zorunlu olmamakla birlikte sürücülerimizi zor durumlardan kurtaracak, kum ve patinaj hasırı, küçük kar küreği, buz kazıyıcı, kar fırçası ve camlar için buz çözücü sprey bulundurunuz.

Yoğun kar yağışı olan ve yolda kar ve buz bulunması halinde mutlaka zincir takın, kış şartlarına uygun lastik kullanınız. Karlı ve buzlu yolda frenin etkili olduğu uzaklık uzar. Öndeki araçla takip uzaklığını artırın, hızınızı düşürünüz. Özellikle buzlu yol kesimine girdiğimiz zaman, direksiyon, gaz, fren ve debriyajın bırakılması gibi tüm hareketlerin çok yumuşak yapılması gerektiğini unutmayınız.

Yol durumunu sürekli takip edin. Buzlanmayı önceden fark edebilmek için, sık sık silecek ve su fıskiyesini kontrol edin su camda donar veya fıskiye çalışmazsa, sürücünün yolu göremeyeceğini ve yolun buzlu olabileceğini unutmayınız.''