BIST 10.538
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,01
HABER /  GÜNCEL

Adaletin bu mu dünya!

Tacizciye 4 ay hapis verildi, tacizciyi yaralayana ise 5 yıl...

Abone ol

Samsun’da komşusunun kızını taciz ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan minibüs şoförü 39 yaşındaki Orhan Tercanlı, 4 ay 5 gün hapis cezasına çarptırıldı. Tercanlı'yı, ablasını taciz ettiği gerekçesiyle tabancayla yaralamaktan tutuklu yargılanan 24 yaşındaki Muammer K.'ya ise 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Olay, 10 ay önce merkez Dereler Köyü’nde meydana geldi. Muammer K., ablası H.K.'yı taciz ettiğini öne sürdüğü minibüs şoförü Orhan Tercanlı'yı 5 kurşunla vurarak yaraladı. Muammer K. tutuklanırken, tedavi gören Orhan Tercanlı da taburcu edildi.

KORKUTMAK İÇİN ATEŞ ETTİM
Samsun 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen taciz ve yaralama davasının karar duruşması bugün yapıldı. Tutuklu yargılanan Muammer K. son savunmasında, “Ablam yaşadığı olayı ağlayarak bana anlatınca çok sinirlendim. Bir gün sonra Orhan’ın yanına gittim. Neden böyle yaptığını konuşurken, bana küfür etmeye başladı. Ben de tabancayla onu korkutmak için ateş ettim. Amacım onu öldürmek değildi'' dedi.

KIZ BENİ TACİZ ETTİ İDDİASI
Duruşmaya katılan 4 çocuk babası Orhan Tercanlı ise, “Köye minibüsle yolcu taşırım. 3- 4 yıldır H.K. beni telefonumdan arayıp müzik dinletiyor. Beni sevdiğini ve birlikte olmak istediğini söylüyordu. Evli olduğumu söyleyerek teklifini kabul etmedim. Olay günüde benim arabama bindi. Bütün yolcular inince bana yine birlikte olmayı teklif etti. Ben de kabul etmedim. Ağabeyi de beni öldürmeye çalıştı. Ben değil H.K. beni taciz etti'' diye kendini savundu.

ELLE TACİZ ETTİ
Daha önceki duruşmalara katılan ve minibüs şoförü Orhan Tercanlı’nın yalan söylediğini ileri süren H.K. ise, “Yolcuların hepsi inince ben içeride tek kaldım. Benim ineceğim yeri geçtikten sonra minübüsü durdurup benden hoşlandığını ve cinsel ilişkiye girmek istediğini söyleyerek elle taciz etti. Ben de minübüsten inerek kaçtım. Sonra olayı kardeşime anlattım. Böyle olacağını bilmiyordum'' demişti.

VE KARAR!
Mahkeme taciz suçundan yargılanan Orhan Tercanlı’ya 4 ay 5 gün ceza verip cezasını ertelerken, Muammer K.’yı ise yaralama suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Muammer K., cezaevinde kaldığı süre, adresinin belli oluşu ve dosyanın Yargıtay aşamasını göz önünde bulunduran mahkeme heyeti tarafından tahliye edildi.