BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li vekil uyardı! Saldırılar başka bölgelere de...

HDP Kars milletvekili Ayhan Bilgen, TBMM'de yaptığı basın açıklamasında Diyarbakır'da yaşanan saldırıların başka bölgelere de sıçrayabileceği uyarısında bulundu.

Abone ol

HDP'li Ayhan Bilgen, Diyarbakır'da emnniyet binasına yapılan bombalı saldırı ile ilgili "Başka bölgelere sıçrayabilir" ifadesini kullandı.

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, TBMM'de bir basın açıklamasında bulundu. Gündemi değerlendiren Bilgen Diyarbakır'da yaşanan saldırıyla ilgili uyarıda bulundu.

UYARIMIZ KİMSENİN HAYATINI KAYBETMEMESİ İÇİN

Bilgen Çınar'daki terör saldırısının sorulması üzerine ise şu cevabı verdi: "Bu çatışmanın galiba kısır döngüsüdür. Israrla uyarılarımız kısır döngüden çıkalım yani kimse hayatını kaybetmesin asker polis sivil çocuk yaşlı genç masum insanlar ölmesin diye uyarımız bundan kaynaklanıyor.

ŞİDDETİ TAMAMEN BİTİRECEK BİR HUKUK İNŞA ETMELİ

Savaşın kazananı bu anlamda olmaz. Ama barışın da kaybedeni olmaz. Siz gerçekten insanca yaşamayı tercih etmişseniz bunu konuşarak sorunları çözmek ve sorumluluklarınızla yüzleşmeye cesaret etmek her şeyi tartışmak şiddeti tamamen bitirecek bir hukuku inşa ederek aşabiliriz.

"ÇINAR'DAKİ SALDIRI BAŞKA BÖLGELERE SIÇRAYABİLİR"

Dolayısıyla yani oradaki saldırı Çınar'daki, önümüzdeki günlerde asla istemeyiz ama bu şiddetin bu çatışmanın başka bölgelere de yayılması karşısında siyasetin sorumluluk üstlenmesi gerekiyor. Bir an önce bu kanın durmasına karşı bir çaba arayış içinde olması gerekiyor."