BIST 9.541
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.475,45
HABER /  GÜNCEL

Oscar 2016 aday filmler Mustang filmi aday oldu!

Oscar'a aday filmler Los Angeles'da açıklandı. Türk yönetmen Deniz Gamze Ergüven'in 'Mustang' filmi 'En İyi Yabancı Film' kategorisinde aday oldu. Deniz Gamze Ergüven kimdir? Mustang filmi fragmanı ve Mustang filmiyle ilgili detaylar haberimizde...

Abone ol

88. Oscar Adayları Los Angeles'ta açıkladı. Türk yönetmen Deniz Gamze Ergüven'in 'Mustang' filmi en iyi yabancı film kategorisinde aday oldu.

Deniz Gamze Ergüven ünlü kırmızı halıda yürüyüp Oscar Ödül Töreni'ne katılan ilk Türk olarak sinema tarihine geçecek.

OSCAR 2016 ADAY OLAN MUSTANG FİLMİ FRAGMANI

ÜNLÜ İSİMLERDEN TAM NOT

Mustang, geçtiğimiz Nisan ayında gerçekleştirilen 68'inci Cannes Film Festivali'nin açılış filmleri arasına girmiş, gösterime girdiği Fransa'da 450 bin kişi tarafından izlenmişti. Geçtiğimiz günlerde ABD'de de gösterime giren 'Mustang'e, James Franco, Reese Witherspoon, Dakota Johnson, Lena Dunham ve Darren Aronofsky gibi ünlü isimler sosyal medya hesaplarından tam not vermişlerdi.

VİZYONDA SADECE 18 BİN KİŞİ İZLEMİŞTİ

Deniz Gamze Ergüven, yakın çevresine Mustang'ın yurt dışında gördüğü ilginin yanı sıra birçok festivalden ödül kazanmasına rağmen Türkiye'de neden görmezden gelindiğine bir anlam veremediğini belirterek dert yandı. Ergüven'in Türkiye'de ve Türkçe olarak çekilmiş Mustang filminin yabancı film olarak algılanmasına ve sadece 18 bin kişi tarafından izlenmesine oldukça üzüldüğünü söyledi.

Mustang filminin afişi:

"HEYECANLI BİR SÜREÇ"

Golden Globe ‘da En iyi yabancı film dalında Fransa adına aday olan Türk Yönetmen Deniz Gamze Ergüven önceki gün filme ilişkin soruları yanıtladı.

En iyi yabancı film dalında hem Golden Globe hem Oscar’a aday olan Mustang filminin Türk yönetmeni Deniz Gamze Ergüven şöyle konuştu:

"Film yapım konusunda çoğunlukla Fransız inisiyatifi. Ben bir yönetmen olarak Fransa’da doğdum, okudum. Ve işte Fransa filmin değerlerinin arkasında durmayı seçti. Burada olmak gerçekten çok güzel, çok olağanüstü bir durum, çok büyük bir heyecan var. Sadece ödül törenleri değil. Bu süreç boyunca aktörler, yönetmenler birbirlerinin filmlerini seyrediyorlar. Birbirlerine karşı heyecanlar yaşıyorlar, yani yeni projelerden bahsedildiği heyecanlı bir süreç."

"TARTIŞTIĞIMIZ PROJELER ÇOK DEĞİŞİK"

Mustang filminin ardından yeni projeleri hakkında bilgi veren Ergüven, “Bizim kuşağımız yani benim gibi birkaç ülkenin arasında olan insanlar için sadece Türkiye’de film yapacağım ya da Fransa’da film yapacağım ya da başka yerde yapacağım diye bir şeyim yok. Bir kısıtlama yok. Şu an tartıştığımız projeler çok değişik. Değişik dillerde, değişik coğrafyalara sahip projeler. O yüzden işte bir kısıtlamasız. Masada birkaç tane proje var. Ve kendi kendime ‘ya bu ya öbürü’ demiyorum. Hayat uzun, peş peşe. İnşallah bunları yaparız diye düşünüyorum." dedi.