BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li heyete idil'den çıkışa izin yok!

Cizre'ye doğru yürüyüş başlatan aralarında Demirtaş ile bakan ve vekillerin de olduğu heyet, dün gece İdil'e varmıştı. Sabah tekrar yola çıkan heyete izin çıkmadı.

Abone ol

ŞIRNAK'ın Cizre ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağıyla ilgili durumu yerinde görmek isteyen HDPli iki bakan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve 30'a yakın milletvekili, dün gece köy yolları üzerinden İdil ilçesine vardı.

HDP heyeti burada yaklaşık 4 saat bekledikten sonra saat 02.30'da Cizre'ye gitmek üzere yola çıktı. İdil - Cizre yoluna giren heyet, sabah 04.30'da ilçenin çıkışındaki uzak bir noktada polis ve jandarma tarafından durduruldu.

8 SAATTE ANCAK İDİL’E ULAŞTILAR

Bunun üzerine HDP’liler, buldukları araçlarla dağ köyleri yolundan Şırnak’ın İdil İlçesi’ne  gitmeye çalıştı.

hdp1.jpg

 Dün sabah saat 11.00 sıralarında Diyarbakır’dan yola çıkan HDP heyeti, akşam saat 19.15 itibariyle Cizre İlçesi’ne 20 kilometre mesafede bulunan İdil İlçesi’ne ancak ulaşabildi. Normal zamanlarda 3 saatte gidilen İdil İlçesi’ne HDP heyeti yaklaşık 8 saat sonra ulaşabildi.

 

İDİL'DEN ÇIKIŞLARINA İZİN YOK

HDPli iki bakan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve 30'a yakın milletvekili, dün gece köy yolları üzerinden İdil ilçesine vardı.

HDP heyeti burada yaklaşık 4 saat bekledikten sonra saat 02.30'da Cizre'ye gitmek üzere yola çıktı. İdil - Cizre yoluna giren heyet, sabah 04.30'da ilçenin çıkışındaki uzak bir noktada polis ve jandarma tarafından durduruldu. Polis, heyeti, "Bize talimat verildi, size kesinlikle izin veremeyiz" diyerek engelledi. Burada yaklaşık 2 saat bekleyen grup hava aydınlanınca tekrar ilçeye döndü.

 

TEKRAR YÜRÜMEYE BAŞLADILAR

DHA muhabiri Ferit Demir'in CNN Türk'te verdiği bilgiye göre geceyi İdil'de geçiren HDP heyeti, Cizre'ye gitmek üzere tekrar yürüyüşe başladı.