BIST 9.101
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,05
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP Meclis'te direnişe başlıyor!

Selahattin Demirtaş, HDP'nin İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nın Meclis'ten geçmemesi için elinden geleni yapacağını söyledi.

Abone ol

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, İç Güvenlik Yasa tasarısının Meclis'ten geçmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. İç tüzüğün bize verdiği yetkileri sonuna kadar kullanarak, gerekirse bir maddenin saatlerce günlerce konuşulmasını sağlayacaklarını söyleyen Demirtaş, yeni yasal düzenlemeyle polise infaz yetkisinin verildiğini ileri sürdü.

Selahattin Demirtaş, katıldığı televizyon programında hükümetin önümüzdeki günlerde Meclis'e getirmeyi planladığı İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı eleştirdi. Molotof konusunda ağır düzenlemelerin bulunduğunu söyleyen Demirtaş, yeni yasal düzenlemeyle polise infaz yetkisinin verildiğini iddia etti. Demirtaş, gerekirse günlerce konuşup, seçime kadar bu yasanın geçmemesi için elimizden geleni yapacağız diye konuştu. İşte Demirtaş'ın o açıklamaları;

"Biz bu yasanın çıkmaması için parlamentoda iç tüzüğün bize tanıdığı ne kadar imkan varsa kullanacağız. O maddelerin her biri saatlerce, günlerce konuşulacak gerekirse. Seçime kadar o yasanın çıkmaması için gece gündüz konuşma yaparız. Yine muhalefet partileriyle birlikte hareket edebilirsek, çıkaramazlar o yasayı çünkü çok tehlikeli bir yasa.

"BÖYLE BİR DÜZENLEMEYE GEREK YOK"

Yani hükümetin sokaktaki bir gösteriye müdahale etmek için elindeki yasalar fazlasıyla yetki veriyor. İhtiyaç yok ki! Çıkaracağı yasalar infazlara yol açacak, infazlara. Bakın hükümet üyeleri ya da hükümete yakın bazı kişiler çıkıp, televizyonda gazetelerde çıkıp şunu söylüyor: Molotof kullananlar ceza almasınlar mı? Bakın molotof konusunda 20 yıla kadar hapis cezası var şu anda Türk Ceza Kanunu'nda! Bakın sadece molotof attı diye hapis cezası alan gençler var içeride. Halen bununla yetinmeyip, muhalefet bunu savunuyor diyorlar. Zaten molotofun ağır cezası var. Getirdiğin yasaklarla elinde molotof tutanları, alnından vurma yetkisi getiriyorsun polise. Bunun adı idamdır.

"ELİNDE MOLOTOF VAR DİYE ÖLDÜREMESSİN"

Bizim Türk Ceza Kanunu'nda idam kalkmıştır. Elinde molotof vardır diye kimseyi öldüremessin. Bu suçtur tamam ama birinin elinde molotof var diye birini öldüremessin. Bunun kanunun çıkaramassın. Düşünün gösteri var polis içlerinden birinin kullandığı sapanda demir bilye olduğunu tespit edecek. Allah korusun öldürdü diyelim, gitti baktı sapanın içinde demir bilye değil plastik bilyeymiş. Ne yapacaksın? Çok tehlikeli bir şey böyle yetkiler veriyor."