BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,81
ALTIN 2.470,90
HABER /  GÜNCEL

Türk Kızılay'ından Türkmenler'e yardım

Türk Kızılayı, 300 Türkmen sığınmacıya gıda yardımında bulundu.

Abone ol
Türk Kızılayı, Irak’ın başkenti Bağdat’ta Musullu ve Telaferli 300 Türkmen sığınmacıya gıda yardımında bulundu.
 
Kızılay ekibi, Türkmen Kardeşlik Ocağı’nda 300 Türkmen aileye gıda kolisi dağıttı. Kızılay Irak İnsani Yardım Sorumlusu Şafak Lostar, yaptığı açıklamada, Irak Kızılay'ı ile işbirliği içinde Bağdat, Kerbela ve Necef’teki Iraklı sığınmacılara yönelik insani yardımlara devam edeceklerini belirtti. Kızılay’ın, Irak’ın güneyindeki sığınmacıların barınması için bin konteyner hazırladığını kaydeden Lostar, Bağdat yönetiminin bu yardıma sıcak baktığını dile getirdi.
 
Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’ın, Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak, Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Irak Kızılay Başkanı Dr. Yasin Ahmet Abbas ve Bağdat Valisi Ali Muhsin El Temimi ile görüştüğünü aktaran Lostar, temasların oldukça verimli geçtiğini söyledi. Lostar, Kızılay'ın, Bağdat'taki yardım çalışmalarının özellikle Türkmenleri sevindirdiğini sözlerine ekledi. 
 
Irak'ta çatışmaların başladığı haziran ayından beri insani yardım çalışmaları yürüten Türkiye, bölgeye bugüne kadar 725 tırla insani yardım malzemesi gönderdi. Türkiye ayrıca Duhok'ta 20 bini aşkın sığınmacının barındığı iki modern kampı hizmete açtı.