BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.444,88
HABER /  GÜNCEL

FBI'ın milyonlar vaat ettiği militan 'ölmüş olabilir'

FBI, beş milyon dolar ödül koyduğu El Kaide bağlantılı militanın, Filipinler'deki polis baskını sırasında öldürülmüş olabileceğini açıkladı.

Abone ol

FBI, beş milyon dolar ödül koyduğu El Kaide bağlantılı militanın, Filipinler'deki polis baskını sırasında öldürülmüş olabileceğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Çarşamba günü yazılı bir açıklama yaparak, en çok arananlar listesindeki El Kaide bağlantılı militan Zülkifli bin Hir'in öldürülmüş olabileceğini belirtti.

Buna göre, geçen hafta Filipinler'in güneyinde yapılan polis baskınının ardından, olay yerinden toplanan DNA örneklerinin ABD'li yetkililerle paylaşıldığı ve örneklerden birinin söz konusu militanın DNA'sı ile uyuştuğu anlaşıldı.

Reuters Haber Ajansı'nın aktardığına göre, DNA örneği, ABD'de "teröristlere malzeme sağlama" suçundan mahkum edilen Rahmat bin Hir'in DNA'sı ile uyuşuyor ve kardeşine ait olabileceğini gösteriyor.

Malezya asıllı Zülkifli bin Hir, El Kaide'ye bağlılığı ile tanınan Cemaat'ül İslamiye (Jemaah Islamiyah) örgütüne üyeydi. Militan, "Marwan" takma ismiyle de tanınıyordu.

FBI'ın en çok arananlar listesinde olan Zülkifli bin Hir'in yakalanması için beş milyon Amerikan doları ödül konulmuştu.

Filipin polisi geçen hafta örgüt militanlarına baskın düzenlemiş, çıkan çatışmada en az 40 Filipinli polis komandosu ölmüştü. Ülkede uzun zamandır ilk defa bu kadar çok sayıda güvenlik görevlisi öldürülmüştü.

Bazı Filipinliler, operasyonun ABD tarafından planlandığını ileri sürmüş ve protesto etmişlerdi.

FBI ise bu iddiaları reddetti.