BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP çalkalanıyor Sırrı Süreyya Önder'in bomba kararı

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, siyaseti bırakma kararı aldı. Sırrı Süreyya Önder kararını “Büyük hayal kırıklıklarım var” diyerek ilan etti. Sırrı Süreyya Önder'in ayrılığı ile çoktan biten Çözüm Süreci'nin vitrini de çökmüş oldu.

Abone ol

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, siyasette son dönemi olduğunu, daha fazla devam etmek istemediğini açıkladı.

BirGün gazetesinden Meltem Yılmaz’ın sorularını yanıtlayan HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "aktif siyasette son dönemim. Siyaseti sinemayla devam ettireceğim. Bitirdiğim üç senaryom var. Politik film alanında bu birikimle önemli üretimler yapabilmeyi ümit ediyorum.” dedi.

Siyasetten ve HDP vekilliğinden ayrılma kararını ilan eden Sırrı Süreyya Önder, 12 Eylül döneminde 7 yıl hapis yapmıştı. Sırrı Süreyya Önder, Kürtçü siyaset yapan HDP içindeki tek Türk kökenli vekildi. İmralı heyetinde yer alan Sırrı Süreyya Önder, Çözüm Süreci'nin vitrindeki isimlerinden biriydi.

İmralı turlarında gördüğümüz Sırrı Süreyya Önder, Çözüm Süreci'nin sancılı dönemlerinde yumuşak ve esprili diliyle bilindi. 


BARIŞA DOKUNACAK KADAR YAKINDIK AMA...
Siyasetten ayrılma kararını ilan eden Sırrı Süreyya Önder, en büyük hayal kırıklığını da açıkladı. "Yitip giden canlara engel olamadım' diyen Sırrı Süreyya Önder, "İmralı heyetinde yer almam hasebiyle, barış için önemli bir inisiyatif üstlenmiştik. Öyle ki barışa elimizi uzatsak dokunacak kadar yakın olmuştuk ama bunu başaramadık. Çatışmasız bir dönem yakalamışken, bunu iyi kötü iki buçuk yıl gibi bir zamana yayabilmişken, muhafaza edememiş olmak, başta kendimi sorumlu tutarak en büyük üzüntümdür.” dedi.

Meclis'in en renkli simalarından olan Sırrı Süreyya Önder, MHP'lilerin de sevdiği belki de tek isimdi. Meclis kürsüsünden yaptığı nükteli konuşmalar ile de bilinen Sırrı Süreyya Önder, Radikal'deki köşesini bırakarak milletvekili olmuştu. Sırrı Süreyya Önder politik arenadan ayrılığı sonrasınrda yeniden asıl işine sinemaya döneceğini söyledi.