BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.492,01
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan belediyeler için revizyon sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 öncesi iki ayaklı bir revizyon sözü verdi. Erdoğan, yeni dönemde belediye başkanlarına gözdağı verdi, yük değil partiyi omuzlayan isimlerle yola devam edileceğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 998 gün sonra yeniden AK Parti Genel Başkanı oldu. AK Parti 3. Olağanüstü Kongrede partililere seslenen Erdoğan yeni dönem hakkında önemli ipuçları verdi. Erdoğan, belediye başkanları ve parti teşkilatlarında revizyon yapılacağını söyledi. 

AK Parti'nin 3. Olağanüstü Kongresi Ankara'da dün gerçekleştirildi. Erdoğan'ın genel başkan seçildiği kongre renkli görüntülere sahne olurken, yeni dönem için de önemli ipuçları verildi. İşte Erdoğan'ın

AK Parti vizyonuna uygun belediye başkanlarına ihtiyacımız var.Şehirlerine ve partimize yük olan değil şehirleri ve partimizi omuzlayan belediye başkanlarımızla yola devam edeceğiz.

 oylama öncesi yaptığı konuşmasından önemli satır başları:

"Şimdi 998 gün sonra yine aynı salonda nerede kalmıştık diyerek yeniden bir aradayız. Bugün bir kez daha fatihamızı okuyor daha büyük amaçlar için yeniden çalışmak üzere yeni bir başlangıç yapıyoruz.

"YORULANLAR, YOLUNU KAYBEDENLER OLDU"

AK Parti demokrasinin teminatıdır. AK Parti değişimin teminatıdır. AK Parti reformun adresidir. Kerameti hiçbir zaman kendimizde görmeden işin sırrının yaptığımız hizmetler olduğunu bilerek mücadeleden mücadeleye koştuk. Bu uzun meşakkatli, sabır gerektiren yolculukta elbette yorulanlar oldu, elbette yolunu kaybedenler oldu, elbette çeşitli sebeplerle geride kalanlar oldu. Ama AK Parti olarak bizim ne menzilimiz değişti ne de milletimizle aramızdaki rabıtamız zayıfladı.

"KİMSEYE EYVALLAHIMIZ YOK"

Millete hizmet borcumuzdan başka kimseye eyvallahımız yoktur olmayacaktır. Yarım milletimizin karşısında boynumuz bükük durmaktansa bugün içerideki ve dışarıdaki alçakların karşısına dimdik dikilir kaderimizdeki neyse onu yaşarız.

"İTİRAFÇILIK OYUNLARIYLA MÜCADELENİN SULANDIRILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Eğer bu mücadele gerektiği gibi (FETÖ) yürütülmezse ülkemiz daha büyük tehlike altında kalacaktır. O yüzden bütün milletimizi ucu en yakınımıza da uzansa mücadeleye davet ediyorum. İtirafçılık oyunları ile mücadelenin sulandırılmasına izin vermeyeceğiz. Bu konuda önümüzdeki dönemde çok daha hassas, çok daha kararlı bir mücadele yürütülmesini temin edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden genel başkan

AK Parti Tüzüğü'nde 11 maddelik değişiklik

"OHAL NE ZAMAN KALKACAK DİYORLAR?"

Dünyada Türkiye’nin yaşadıklarını yaşayıp da hukuk devleti ilkelerine bu kadar bağlı olan bir ülke olabileceğini sanmıyorum. OHAL ne zaman kalkacak diyorlar. Ben de onlara diyorum ki Fransa’da 15-20 tane terörist ayağa kalktı. Öldürüldü ve Fransa 1-1,5 yıl OHAL ilan etti. Benim ülkemde devlet yıkılmaya çalışılıyor ve biz 249 şehit veriyoruz, 2 bin 193 gazimiz var. Ya siz ne yüzle bize OHAL’in ne zaman kalkacağını soruyorsunuz? Kalkmayacak. Bu ülke huzur ve refaha kavuşuncaya kadar OHAL neden kalksın? Göreve geldiğimizde uzun yıllar OHAL vardı. Şimdi ise dün bir bugün iki.

"AB YA BİZE VERDİĞİ SÖZÜ TUTAR YA DA HERKES BİLDİĞİNİ YAPAR"

Demokrasi lafla değil icraatla olur. AB’nin artık ülkemizin onurunu hiçe sayan iki yüzlü tavrına daha fazla tahammül etmek zorunda değiliz. AB ya bize verdiği sözleri tutar ya da herkes kendi bildiğini yapar. Bizim tercihimiz her şeye rağmen yolumuz AB ile devam etmektir. Burada kararı verecek olan AB’dir.

"ARTIK ÇITA 50+1'DİR"

Yeni yönetim sistemiyle ilgili maddeleri 2019 Kasım’da yürürlüğe girecek olsa da milletimizin 16 Nisan’daki iradesi çalışmalarımız konusunda bize güç vermiştir. AK Parti olarak artık işimiz daha zor. Artık yüzde 34 ile hatta yüzde 49,5 ile iktidara gelme şansımız kalmadı.Artık çıta yüzde 50+1’dir…

İKİ AYAKLI BİR PROGRAM YÜRÜTÜLECEK

Bunun ne kadar zor olduğunu önce cumhurbaşkanlığı seçiminde ardından 16 Nisan referandumunda gördük. 2 ayaklı bir program yürüteceğiz. Bir yandan demokratik kazanımlarımızı daha ileri götürürken diğer yandan ekonomik yatırımlarımızı artıracağız. Bugün de en önemli güç kaynaklarımızdan biri belediyelerimizdir.

BELEDİYELERE REVİZYON GELİYOR

AK Parti vizyonuna uygun belediye başkanlarına ihtiyacımız var. Şehirlerine ve partimize yük olan değil şehirleri ve partimizi omuzlayan belediye başkanlarımızla yola devam edeceğiz. Bu kongre AK Parti için bir yeniden diriliş yeniden kuruluş kongresidir. Ak Parti 80 milyon vatandaşımızın partisidir."

AK Parti yeni MKYK listesi Erdoğan'ın A takımı bomba!

AK Parti Tüzüğü'nde 11 maddelik değişiklik

AK Parti MKYK'da dikkat çeken iki isim

İşte AK Parti'de MKYK'ya giremeyen isimler