BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,18
HABER /  GÜNCEL

Bandırma engelsiz yaşam merkezi hizmete açıldı

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli yaşam merkezi açıldı.

Abone ol

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi tarafından başta otizmli olmak üzere öğrenme güçlüğü çeken çocukların gelişimine destek sağlaması amacıyla inşa edilen Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi, Başkan Ahmet Edip Uğur’un katıldığı tören ile hizmete alındı. Özel çocukların toplum hayatı ile bütünleşmelerini sağlayıcı kültürel aktivitelerin yapılacağı merkezde ailelere de psikososyal ve rehberlik hizmetleri de verilecek.

Hacıyusuf Mahallesi Vecihibey Caddesi’nde hizmet verecek olan merkezin açılışında konuşan Başkan Uğur, yaşamın her alanında Büyükşehir’in engellilerin yanında olduğunu söyledi. Dünya nüfusunun yüzde 10’u, Türkiye nüfusunun ise yüzde 12’sinin engelli olduğunu hatırlatan Başkan Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yaklaşık olarak çeşitli engelleri olan 7.5 milyon vatandaşımız ülkemizde yaşıyor. Yine bir engelli gurubu olarak otizm ise görülme sıklığı ülkemizde hızla artan kesimdir. Dünyada her 100-150 çocuktan birinin otizmden etkilendiğini, Türkiye’de ise yaklaşık 650 kişiden bir kişinin otizm bireyi olduğu tahmin edilmektedir. Engellilik tüm toplumun ortak sorunudur ve engelli vatandaşlarımızın ayrılmaz birer parçamızdır. Onların sadece belirli zamanlarda yanlarında değil, her daim yanlarında olup hayata sımsıkı tutunmaları için ne gerekiyorsa yapmak boynumuzun borcudur. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak her bireyin bir engelli adayı olduğunu unutmadan hareket etmekte ve ilimizdeki tüm projeleri engelli vatandaşlarımızı düşünerek tasarlamaktayız.”

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNDE UZMANLAR HİZMET VERECEK

Tüm ilçelerde bu tür yaşam merkezleri oluşturmak istediklerini söyleyen Başkan Uğur, “Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezimiz 4 katlı ve 8 daireden oluşuyor, 16 odası bulunuyor. 6 bireysel sınıf, bir grup odası ve bir kat komple spor salonu. Veli bekleme salonu, sekreter odası, iki adet öğretmenler odası ve güzel sanatlar sınıfından oluşmaktadır. 10 personel çalışacak olan merkezde 7 öğretmen, bir sekreter ve servis için hostes. Bir de engelli çocuklarımızı buraya getirmek için araç tahsis ettik. Psikolog, güzel sanat öğretmeni, spor öğretmeni, çocuk gelişimi uzmanı ve bir de rehber öğretmen merkezde hizmet verecek. Şu an otizmli çocuklarla eğitim verecek olan merkez down sendromlu ve zihinsel engelli çocuklara da hizmet verecek. Şu an merkeze 28 öğrenci kayıtlı ama kısa zamanda 100 olan kapasitemizi dolduracağız” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Uğur’a merkezde eğitim gören çocukların velileri tarafından çiçek taktim edildi. Başkan Uğur daha sonra katılımcılarla birlikte merkezi gezerek, yetkililerden bilgi aldı.