BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hayatında ilk defa deniz gördü

O hayali Kızılay gerçekleştirdi... 81 ilden 81 çocuk, İstanbul'da misafir olarak unutamayacakları bir gün yaşadı...

Abone ol

Adını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği Türk Kızılayı, Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklara unutamayacakları birkaç gün yaşattı. 81 ilden 81 çocuk, Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım’ın misafiri olarak İstanbul’a geldi ve şehri yakından tanıma imkânı buldu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın desteği ile hayata geçirilen projede, çocukların büyük çoğunluğu ilk defa uçağa bindi. 4 gün İstanbul’da kalan çocuklar; Topkapı Sarayı, Panorama 1453 Müzesi, Koç Müzesi ve İstanbul Akvaryum’u gezdi. Yapılacak boğaz turuyla birçok çocuk hayatlarında ilk defa deniz gördü. Türk Hava Yolları’nı ziyaret eden çocuklar, kendileri için özel olarak hazırlanan mekânda öğle yemeklerini yedi ve simülasyonla pilotluk deneyimi yaşadı.

Türk Kızılayı İl Şube Başkanlıkları ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından seyahat imkânı olmayan, ortaokul çağındaki, yetim ya da öksüz çocuklar arasından seçilen öğrenciler, şehir turundan önce sabah kahvaltısını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte yaptılar. Çocuklarla tek tek ilgilenen Bakan Yıldırım, “Çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı kutladı.

Boğaz Köprüsünü Kitaplarda Görmüştük

Türkiye’nin 7 bölgesinden gelen çocukların hepsinin ayrı bir öyküsü vardı. Hayatın zorlukları ile küçük yaşta tanışan öğrenciler, Kızılay gönüllüleri eşliğinde unutamayacakları birkaç gün geçirirken, yaşadıkları ilkler sayesinde hissettikleri mutluluk, yüzlerinden okundu. Ağrı’dan gelen minik Hakan, tekne ile boğaz turu yaparken kitaplarda gördüğü boğaz köprüsünü hayranlıkla izledi. İzmir’den gelen görme engelli Gizem yeni tanıştığı arkadaşlarının yardımı ile dans etmeyi öğrendi. Boğaz’ın erguvan renklerine boyanan tarihi yalıları ve saraylarını denizden görme imkânı bulan çocuklar, bol bol fotoğraf çektirdiler.