BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,84
ALTIN 2.431,08
HABER /  DÜNYA

İKİ DİN ADAMININ KAÇIRILMASI

Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Suriye’de kaçırılan din adamlarından Halep ve İskenderun Ortodoks Metropoliti Pavlus Y...

Abone ol

Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Suriye’de kaçırılan din adamlarından Halep ve İskenderun Ortodoks Metropoliti Pavlus Yazıcı’nın Halep’e gitmek üzere tek başına Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkış yaptığını, Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim ile sınırı geçtikten sonra buluştuğunu bildirdi.
Hurigil, yaptığı açıklamada, Halep’te yaşayan Metropolit Yazıcı’nın güvenlik gerekçesiyle yaklaşık 1 aydır Türkiye’de bulunduğunu belirtti. Yazıcı’nın güvenlik sorunları nedeniyle bir süredir Halep’e gidemediğini ifade eden Hurigil, şunları söyledi:
"Ortodoks Metropoliti Pavlus Yazıcı Halep’te yaşıyordu. Yaklaşan paskalya ayini için Suriye’deki kilisede olması gerekiyordu. Suriye’deki savaştan dolayı Halep’teki havaalanı kapalı olduğu için oraya gidemiyordu. Yaklaşan Paskalya ayini için Halep’e gitmek istedi ve Pazartesi günü öğleye doğru Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan tek başına çıkış yaptı. Sınırı geçtikten sonra kendisini bekleyen araçla Suriye’ye hareket etti. Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim ile sınırı geçtikten sonra buluştuğunu ve yaklaşık 1-2 saat sonra da Halep’e yakın bölgede kaçırıldıklarını ve papaz olan şoförün öldürüldüğünü öğrendik."
Hurigil açıklamasında, kaçırılma haberini aldıktan sonra yetkililerle temasa geçtiklerini ve Türk yetkililerin kendilerine çok yardımcı olduğunu anlatarak, "Kaçırılan metropolitlerin serbest bırakıldığı haberleri gerçeği yansıtmıyor. Temennimiz en yakın zamanda metropolitlerin sağ-salim serbest bırakılmasıdır" dedi.
(İHA)