BIST 10.324
DOLAR 32,21
EURO 34,75
ALTIN 2.453,74
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP o konuya 10 soruyla cevap verecek

CHP çözüm sürecine yönelik tavrını 10 soru ve 10 cevap olarak hazırladığı metinde cevaplayacak.

Abone ol

CHP, çözüm sürecine yönelik ''tutum belgesi'' hazırlığını tamamlamak üzere. CHP, tutum belgesinde, çözüm sürecine yönelik tavrını, 10 soruya verilen 10 cevapta toplayacak.

CHP, bir yandan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce açıkladığı 16 maddeye ilişkin ''demokrasi ve özgürlük bildirgesi'' hazırlığını sürdürürken, diğer yandan tutum belgesinde son aşamaya geldi.

Tutum belgesinde; akil insanlar, CHP'nin araştırma komisyonuna neden üye vermediği, destek sürecine destek olup olmadığına ilişkin 10 soru yöneltilecek, verilecek 10 cevapta da CHP'nin görüşü açıklanacak.

CHP, tutum belgesini kamuoyuyla paylaşacak, ardından bu belge İngilizce'ye çevrilerek Ankara'da büyükelçilikler ile Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu, AB, AGİT gibi kuruluşlara gönderilecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, tutum belgesine ilişkin AA muhabirinin sorusunu yanıtladı. Loğoğlu, tutum belgesini AK Parti'ye de gönderip göndermeyeceklerine ilişkin soru üzerine, ''Onlara da göndeririz, Dışişleri Bakanlığı'na da göndeririz. Bizim her şeyimiz açık ve şeffaf, kimseden görüşlerimizi saklamıyoruz, bilgi saklamıyoruz'' dedi.

Loğoğlu, bu belgeyi ne zaman açıklayacaklarına yönelik soruya karşılık ise CHP'nin, yarın yapılacak MYK toplantısından bir sonuç çıkabileceğini umut ettiğini kaydetti.