BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  MEDYA

Taraf Gazetesi'nde deprem var

Patron bizzat operasyonu yaptı. Kurtuluş Tayiz'i görevden aldı. Oral Çalışlar da rest çekti. Bakın neler oldu.

Abone ol

GAZETECİLER.COM (ÖZEL KULİS) - Taraf Gazetesi'ndeki altan alta süren çekişme Kurtuluş Tayiz olayıyla su yüzüne vurdu. Oral Çalışlar'ın perşembe günü istifa edeceği söyleniyor.

Tayiz'in görevden alındığını öğrenen Oral Çalışlar sert tepki göstermiş. Gazeteyi arayan Oral Çalışlar, "Benim adımı da künyeden çıkarın" diyerek rest çekmiş.

taraf-gazetesinde-patron-operasyonu.jpg


Taraf'ın patronu Başar Arslan bizzat operasyonu yaptı. Yazı İşleri Müdürü Kurtuluş Tayiz'i görevden aldı.

Söylentilere göre sırada yeni isimler var. Her an başka kişilerin de görevlerine son verilebilir.

Kurtuluş Tayiz'in görevden alınmasının perde arkası da ilginç ()

İlk anda Çalışlar'ın adı da künyeden çıkarılıyormuş. Ancak araya gazetenin ağır topları girmiş ve "Bu şık olmaz. Oral Çalışlar'ın dönüşü ve patronla yüzyüze görüşmesi beklensin" diyerek 'künye işini' askıya almışlar.

PERŞEMBE GÜNÜ İSTİFA EDECEK

Taraf'ta dananın kuyruğu yarın kopacak. Zira Oral Çalışlar'ın 'Akil insanlar heyetiyle' gittiği geziden o gün dönmesi bekleniyor.

Söylenenlere bakılırsa Çalışlar o gün gelip patronla görüşecek ve istifasını vererek Taraf'ın Genel Yayın Yönetmenliği'nden ayrılacak.

YERİNE KİM GELECEK?

Taraf'ta Oral Çalışlar'ın gideceğine kesin gözüyle bakılırken yerine gelecek isim de kulaktan kulağa yayılıyor. Bizim öğrendiğimiz kadarıyla Neşe Düzel'in Taraf'ın yeni Genel Yayın Yönetmeni olması garanti gibi...

TARAF ÇALIŞANLARI NE DÜŞÜNÜYOR?

Oral Çalışlar'ın gidecek olmasına Taraf çalışanları pek de üzülmüş gibi görünmüyor. Bunun sebebi de Çalışlar'ın, maaşlar verilmediği dönemde yaptığı bir konuşma. Çalışanlar maaşlarını alamadıklarından şikayet edince Oral Çalışlar, "Beni ilgilendirmez ben başka yerde gider çalışırım, siz başınızın çaresine bakın" dediği iddiası... Oral Çalışlar'ın bu sözünün çalışanlara soğuk duş yaşattığı ve Taraf ekibiyle arasındaki iplerin o gün koptuğu söyleniyor.