BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.512,35
HABER /  GÜNCEL

Hava durumuna bakmadan plan yapmayın!

Bir kaç gündür yüzünü gösteren güneş, hafta sonu yeniden kaybolacak... Güneşin gitmesiyle yağmur da gelecek... Sıcaklıklar da düşecek...

Abone ol

Meteorolojik tahminlere göre İstanbul ve çevresinde Cumartesi günü etkili ve günboyu sürecek yağış var. Bugünden itibaren başlaması beklenen ve haftasonu etkisini daha da artıracak kuzey rüzgarları nedeniyle sıcaklıklarda da ciddi düşüş bekleniyor.

Bugün İstanbul'da 10 derece cıvarında gerçekleşen sıcaklığın cumartesi ve pazar günü 5 derece cıvarında gerçekleşmesi akşam saatlerinde ise 5 dereceyi geçemeyeceği tahmin ediliyor. 

HAFTA SONU YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

Bugün akşam saatlerinde yağış alması beklenen Marmara Bölgesinin güneyi, haftasonu gelecek çok daha etkili yağışın başlayacağı nokta olacak.

Cuma gününü Cumartesi'ne bağlayan gece Güney Marmara'da başlaması beklenen etkili yağmurun ilerleyen saatlerde Marmara Bölgesinin tamamında görüleceği, Cumartesi günü İstanbul ve çevresinde çok etkili olacağı öngörülüyor.

Yağışın kısa süreli olmayacağı günboyu süreceği, ancak pazar günü etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Beş büyük kentin hava koşulları şöyle: İstanbul'da hava parçalı bulutlu, Cuma-Cumartesi daha kapalı olacak, yağmur da var.

Ankara ılık, 3 gün hafif bahar sağanakları görülecek. Lodos, İzmir'e bugün-yarın akşam ve Cumartesi günü sağanak yağmur getirecek. Bursa hafif yağmurlu, Adana güneşli, 24 derece.-

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

- Marmara'da lodos yerini 4 günlüğüne sert poyraza bırakıyor. Cuma'dan-Pazar'a kadar sert eserek, üşütecek. Bugün Çanakkale ve Balıkesir'de daha sık görülmek üzere Güney Marmara'da yağmur var.

- İç Anadolu'da 3 gün öğleden sonraları daha etkili olmak üzere yağmur var. Sıcaklık yüksek, ortlama 17 derece.

- Ege'yi günlerdir ısıtan lodos, bugün denizden yüksek nem ve yağmur bulutlarını taşıyor. Bugün önce Muğla, Aydın, İzmir kıyılarında başlayacak sağanaklar, akşam İç Ege'ye ilerleyecek. Cumartesi günkü sağanaklar daha kuvvetli.

- Batı Akdeniz kapalı, Isparta, Antalya, Burdur yağmurlu iken, Adana, Güneydoğu boyunca hava parçalı bulutlu. Güneydoğu'da yağmur Pazar günü bekleniyor.

- Doğu Anadolu'da bugün Malatya, Elazığ, Erzurum, Kars hafif yağmur alabilir. Ama sıcaklık Pazar'a kadar 4-5 derece daha artacak.

- Karadeniz'in tamamında Samsun, Tokat arasında daha sık olmak üzere yağmur var. Yarın yağmur kıyııdan uzak kentlerde sürecek, hafta sonu da sağanaklar kesilmiyor. Sıcaklık yağışlarla 4 derece düşecek.