BIST 10.639
DOLAR 32,21
EURO 35,06
ALTIN 2.491,58
HABER /  GÜNCEL

Sayın hemşehrilerim lütfen intihar etmeyin

Kastamonu Araç'ta intihar oranının artması üzerine belediye çözümü, hoparlörden anons etmekte buldu.

Abone ol

Kastamonu'nun Araç İlçesi'nde son günlerde çatıya çıkarak intihar girişiminde bulunanların artması üzerine belediye çareyi, çatı kapıların kilitlenmesi uyarısı yapmakta buldu.

Araç'ta son 1 hafta içinde 3 kişinin çatıya çıkarak intihar girişiminde bulunması, belediyeyi harekete geçirdi. İlçede Belediye anons sisteminden gün içinde aralıklarla yapılan uyarılarda, çatı kapıların kilitlenmesi, yoksa kapı yapılması istendi.

Araç Belediye Başkan Vekili Fikri Özdemir, "İlçemizde meydana gelen bazı olaylar sonucu çatıya çıkıp intihar girişimlerine karşı tedbir amaçlı çalışmalarla birlikte anonslar yapmaya başladık. Vatandaşlarımız belediyemize başvurup, nasıl tedbir alacaklarını öğreniyor. Kapıların kilitli olması, çatıya çıkan girişlerin kapıların olması gibi uyarılar yer alıyor. İlanda, intihara teşebbüs edenlerin çatıya çıkamamaları için tedbirler alınıyor" dedi.

İNTİHAR ETMEMENİZ ÖNEMLE RİCA OLUNUR

Gün içinde belediye anons sisteminden yapılan anonslarda, şöyle deniliyor:

"Belediye Başkanlığı'ndan bildirilmiştir. İlçemiz merkezinde birkaç gündür tekerrür eden bina çatılarına çıkılarak intihara teşebbüs olayları, önüne geçilmez bir hal olmuştur. İnsan hayatının söz konusu olduğu bu durumlarda apartman sahipleri ve yöneticilerinin tedbir olarak sokak kapı ve çatı kat kapılarını kapalı tutmaları, maddi ve manevi zararların önlenebilmesi için önemle rica olunur."