BIST 10.740
DOLAR 32,18
EURO 35,00
ALTIN 2.499,62
HABER /  GÜNCEL

Adalet Bakanı'ndan 'Öz' açıklaması!

Adalet Bakanı Ahmet Kahraman, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün görev değişikliğiyle ilgili ilk kez konuştu

Abone ol

İNTERNETHABER- Adalet Bakanı Ahmet Kahraman, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün özel yetkilerinin kaldırılarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirilmesiyle ilgili ilk değerlendirmesini yaptı. Kahraman, "Atamalar soruşturmaya müdahale değil, terfidir" dedi.

Adalet Bakanı Ahmet Kahraman, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) gerçekleştirdiği hakim ve savcı atamalarını değerlendirdi. Bakan Kahraman'a Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün görev yerinin değiştirilmesi ve İstanbul Başsavcı Vekilliği'ne atanması soruldu.

Bölge Adliye Mahkemeleri'nin kurulması nedeniyle birçok Başsavcı makamının boşaldığını hatırlatan Adalet Bakanı Kahraman şu yanıtı verdi:

"Başsavcı makamının uzun süre boş kalmasının sakıncaları göz önüne alınarak atamalar tamamlandı. İstanbul 250'de görevli olan arkadaşlarımızla ilgili üç arkadaşımız İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili olarak görevlendirildiler.Yapılan atama, yürütülen soruşturma ve davaya müdahale niteliğinde olmayıp arkadaşlarımızın performanslarını da değerlendirerek bir üst göreve getirilmeleridir.

Ergenekon soruşturmasıyla ilgili 7 Cumhuriyet Savcısı arkadaşımız görev almıştı bugüne kadar. Bunlardan ikisi şu anda Ergenekon soruşturmasıyla görevleri sona erdirilmiş ve içlerinden Fikret Seçen arkadaşımız Cumhuriyet Başsavcı Vekili unvanıyla görevinin başındadır. Arkadaşlarımız kaldığı yerden devam edecektir soruşturmaya."

TERFİDİR

Zekeriya Öz'ün görev değişikliğinin "terfi" olduğunu söyleyen Kahraman,"Sayın Öz ekip arkadaşlarıyla yoluna devam etmesini öngördük. Atamalar soruşturmaya müdahale değil, terfidir. Geçen dönemde Zekeriya Öz'ün görevinden alınmaması noktasında müdahaleye izin vermedik. Biz her arkadaşımızda olduğu gibi Zekeriya Öz'ün de kılına zarar gelmesini istemeyiz. Hakim ve savcılar belirli sürelerde belirli görevlerde bulunurlar. Yeni görevlerinde de önemli işlere imza atacaklartır, faydalarını en kısa sürede göreceğiz" dedi.