BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,04
ALTIN 2.497,48
HABER /  EKONOMİ

Polisler bankacıları da mı götürecek?

Ekonomi dünyasında önemli iki görevi yerine getiren bir ismin aldığı şok istifa kararı piyasalara bomba gibi düştü.

Abone ol

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, bugün gerçekleştirilecek Genel Kurul sonrasında Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu başkanlığını bırakacağını açıkladı.

İş Bankası'nın 2010 faaliyet yılına ilişkin düzenlediği basın toplantısında konuşan Özince, bankanın yeni genel müdürünün Nisan ayında belli olacağını belirtti.

Emekli olmayacağını ifade eden Özince, "Genel Kurul'da da bu düşüncemi söyleyeceğim. Henüz istifamı vermiş değilim. Bu kararı veren benim. Bu kararımda en büyük destekçim de annem. Eşim, çocuklarım ve babam müteredditti. Annem destek verdi, öbürleri de kabul edecekler. Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı'ndan da ayrılmam gerekiyor. Oraya da banka Genel Müdürlüğü sıfatıyla seçiliyorsunuz" şeklinde konuştu.

Ersin Özince, ayrıldıktan sonra kendisine daha fazla zaman ayıracağını belirterek, bir soru üzerine, "Hemen keçi çiftliği kurmak istiyordum. Ancak hemen bankacılık sektöründen ayrılma dediler" diye konuştu.

Görev süresi Nisan ayında dolmasına rağmen kısa bir süre önce görevi bırakmayacağını açıklayan Özince'nin bugünkü açıklaması sürpriz olarak nitelendiriliyor.

İKİ GÜN ÖNCE SERT ÇIKIŞ

Özince, iki gün önce Devlet Bakanı Ali Babacan'a bankalara yönelik sözleri dolayısıyla verdiği yanıtla gündeme oturmuştu.

Özince, Ali Babacan'ın bazı bankalara yönelik "Polisiye tedbir almak istemiyoruz" sözlerine karşılık, "Polisiye derken herhalde geriye basındaki gibi gelip götürmek kaldı" demişti.

İş Bankası Başkanı Özince, "Polisiye ne tedbir uygulayabilirsiniz ki bir bankaya? Hukuk devletinde değil miyiz" diye de sormuştu.

ERSİN ÖZİNCE KİMDİR?

6 Haziran 1953 tarihinde Havran'da doğdu. Eğitimci bir ailenin çocuğu olan Özince, ilkokulun beş sınıfını beş ayrı yerde okudu. Ortaokulu TED Zonguldak Koleji'nde başladı. 1969-1975 yılları arasında ODTÜ İşletme Fakültesi'nde okudu.1976 yılında müfettiş muavini olarak İş Bankası'na girdi.Çeşitli kademelerden geçtikten 22 yıl sonra genel müdürlük görevine getirildi.