BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,67
ALTIN 2.410,41
HABER /  MEDYA

Hatemi'den duyulmamış Gülen iddiası

Hüseyin Hatemi, Fethullah Gülen'in MİT tarafından kullanılmış olabileceğini söyleyerek çok ilginç iddialar ortaya attı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Hüseyin Hatemi'den çok tartışılacak Fethullah Gülen iddiası! Gülen'in Nurcuları bölmek için 1980'li yıllarda bir proje dahilinde yetiştirildiğini iddia eden Hatemi, Öcalan gibi Gülen'in de MİT tarafından kullanılmış olabileceğini söyledi. Hatemi, Gülen'in kahve baskınları gibi bir takım şiddet olaylarına da karıştığını söyleyerek, bir dönem yine Öcalan gibi Suriye'de yaşamak zorunda kaldığını anlattı. İşte Hateme'nin o çok tartışılacak iddası; 

Hükümet ile cemaat arasındaki kavga giderek sertleşirken birbirinden ilginç iddialarda gündeme gelmeye devam ediyor. Gülen'in İmralı'ya gönderilebileceğini söyleyen Abdurrahman Dilipak'ın ardından bir ilginç iddia da hukukçu Hüseyin Hatemi'den geldi. Hatemi, 24 TV'de katıldığı programda Gülen'in Öcalan gibi bir dönem Suriye'de yaşadığını ve şiddet olaylarına karıştığını iddia etti.

CANLI YAYINDA ŞOK İDDİALAR 

Fethullah Gülen’in bir plan dahilinde, Türk Nurculuğu'nu yaymak için yetiştirildiğini söyleyen Hatemi, 1986-1987 yıllarında özel görevli gibi çalıştığını iddia etti. İşte Hatemi'nin o ilginç iddası;

"Türkiye sınırları içerisinde olmuş olsaydı o zaman çok fazla önem verilmezdi. Zaten bu kadar geniş çapta bir dinlemeyi falan da yapamazlardı. Ama maalesef Fethullah Gülen’in Amerika’ya nakli de bir oyunla gerçekleşti. 1986-1987 yıllarında buna özel bir görev verildi. Zannediyorum ki daha önceki görevi Türkiye’de ülkücülere, milliyetçilere yakın o düşüncede olanların verdiği bir görevdi. O da Kürt Nurculuk hareketi, Nur hareketi Bediüzzaman Said Nursi’nin manevi lideri olduğu bir hareket olarak bazı kişileri kuşkulandırdı. Bir de tıpkı bir ara çakma Hizbullah çıkartılması gibi Kürtlerin çoğunlukla dahil olduğu bir hareketin karşısına “Türk Nurculuğu çıkararak bölelim” diye Erzurumlu Fethullah Gülen’e Türk Nurculuğu görevi verildi. O da bu görevi çok ciddiye aldı. O zamanki eğilimleri de bu yöndeydi.
 
ÖCALAN GİBİ SURİYE'YE GİTTİ
 
1980’e kadar dış odaklarla ilgisi olmayan belki Türk Milli İstihbaratının verdiği görevi yerine getiren birisiydi. Ama görevi fazla ciddiye aldı. O kahve basmalar, terör olaylarına katılan ülkücüler falan arasında adı geçtiği için Evren Paşa hükümeti zamanında istenmeyen adam oldu. Yalnız solcular değil, terör olaylarına karışan milliyetçiler, ülkücüler de bu yüzden bir müddet Türkiye’den ayrıldığı söylenir. Yanılmıyorsam Suriye’ye gittiği söylenir. O günleri orada geçirdi. 
 
ÖZAL'A REFERANS OLUNDU
 
Özal hükümeti zamanında askeri vesayet hafifleyince 1985’lerde olabilir Türkiye’ye döndü ve İzmir’de artık terör faaliyetlerine karışmayan ama taraftar toplayan, açıkça Nurculuk da demediği, ağlayarak vaazlar vererek taraftar toplamaya başladı. Ama yine de askeri vesayet tamamen ortadan kalkmadığı için buna çok güvenle bakılmıyordu. O zaman ABD Büyükelçisi Özal’a referans oldu."