BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin yeni düşmanı cemaat mi?

MGK bildirisindeki bir ifade sosyal medyayı da salladı. İşte yeni 28 Şubat geri döndü yorumlarının yaşandığı o twitler;

Abone ol

Milli Güvenlik Kurulu'nun açıklaması sosyal medyayı da hareketlendirdi. Bildirideki bir ifade yıllar sonra bir kez daha 28 Şubat bilidirisini hatırlattı. İşte twitter'da ünlü isimlerin yaptığı 26 Şubat yorumları;

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantı sonrası yapılan kısa açıklamadaki kısa bir ifade, sosyal medyayı da karıştırdı. Yorumlarda, açıklamadaki "halkımızın huzurunu ve ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanmalar" ifadesiyle, son aylarda özellikle 17 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla gündeme gelen Gülen cemaatinin hedef alındığı belirtildi.

İşte yıllar sonra bir kez daha 28 Şubat'ı hatırladık yorumlarının da yer aldığı o twitler;

Rıdvan Akar @AkarRidvanakar
18 yıl önce 28 Şubatta MGK yine "ulusal gğvenliği tehdit eden yapıyı" tanımlamış ve "irtica" demişti. Yani Mgk kararı devlet dilidir. Dikkat

İsmail Küçükkaya @KucukkayaIsmail
Ve bugünkü MGK toplantısıyla, AK Parti iktidarında Cemaat, "ulusal güvenlik için risk teşkil eden yapı" olarak tehdit listesine girmiş oldu.
 
Uğur Gürses @ugurses
Bu ülkenin devletinin 'iç düşmansız' bir günü geçmez mi?
 
Barış Terkoğlu @baristerkoglu
10 yıl önce MGK'da asker ve MİT "cemaat" demiş, hükümet dinlemişti. 10 yıl sonra hükümetin isteğiyle cemaat MGK'da tehdit.
 
Eyüp Muhcu @EYPMUHCU
Milli Güvenlik Kurulu, "soyguncukrari, hırsızları" toplumsal barış ve kamu güvenliği acısından gundemine neden almamış acaba ?
 
Kaan Yakuphan @kaanyakuphan
MGK'nın standart bildirilerinden farklı bu kez. Nereye çeksen gider...
 
Murat Sabuncu @muratsabuncum
cemaatle hükümet, 2004 MGK sında asker zoruyla cemaat tehdit kabul edildi diye gerilmsti. hükümt 10 yıl sonra cemaati tehdit diye mgk getirdi
 
Adem Yavuz Arslan @ademyavuza
Aktrollerde 'Erdogan ile asker Cemaate karşı anlaştı' diye bir coşku var ki sormayın...
 
Mete Çubukçu @metecubukcu
MGK'lari unutmak uzereydik neredeyse..
 
Cemil Barlas @secondvirus
2004'te değil ama 2014'te mgk'ın asıl gündem maddesi olmayı başardılar.. bu defa hükümet tavsiyeleri ne yapar göreceğiz..