BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,85
ALTIN 2.390,49
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray Chelsea maç sonucu ve golleri

Galatasaray Chelsea maçı sona erdi. Galatasaray tur şansını İngiltere'ye bırakırken, avantaj şimdilik rakibine geçti.

Abone ol

GALATASARAY Chelsea maçı sona erdi. Galatasaray Chelsea maçı golleri ve özeti ile dakika dakika tüm gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz.

Galatasaray Chelsea maçı sona erdi. Galatasaray karşılaşmaya kötü başlayınca konuk ekip Chelsea avantajlı skoru erken yakaladı. İkinci yarıda kendine gelen Galatasaray, beraberliği yakalasa da tur şansını İngiltere'ye taşıdı.

CHELSEA HIZLI BAŞLADI 
 
Maça iyi başlayan taraf konuk ekip Chelsea'ydi. İngiliz devi üst üste geliştirdiği atakların ardından aradığı golü 8. dakikada buldu.
 
Hızlı gelişen Chelsea atağında sol kanattan yapılan ortaya Torres dokundu ve Maviler bu golle 1-0 öne geçti. 
 
Golün ardından beraberlik golü için bastıran sarı-kırmızılılar, Burak ve Drogba ile girdiği pozisyonlardan yararlanamayınca ilk yarı 1-0 sona erdi.

BASKILI OYNADIK VE GOL!
 
İkinci yarıya iyi başlayan taraf bu kez temsilcimiz Galatasaray'dı. Oyunun hakimiyetini tamamiyle eline alan sarı-kırmızılılar aradığı golü 64. dakikada buldu. Sneijder'in kullandığı köşe vuruşunda altıpasta topla buluşan Chedjou yaptığı vuruşla skoru 1-1 yaptı. Kalan 25 dakikada sarı-kırmızılılar üstünlük sayısı için yoğun baskısı oldu. Alex Telles ve Selçuk İnan'la gole çok yaklaşan temsilcimiz aradığı golü bulamayınca maç 1-1 sona erdi.

galatasaray-chelsea-maci.20140227001409.jpg 
 
MAÇTAN DAKİKALAR

90' Hakem Carlos Velasco Carballo maçın son düdüğünü çalıyor. Galatasaray kendi sahasında Chelsea ile 1-1 berabere kalıyor.
 
90' Chelsea son oyuncu değişikliği hakkınıda kullanıyor. Eden Hazard oyundan çıkarken Oscar Santos yerine giren isim oluyor.
 
90' Hakem Carlos Velasco Carballo maçın sonuna oynanmamış süre olarak 3 dakika ilave ediyor.
 
87' Uzun pasta sağ kanatta topla buluşan Samuel Eto'o rakip savunmanın baskısını hissettiği anda müsait pozisyonda bulunan John Obi Mikel'e pasını aktarıyor. Topla buluşan John Obi Mikel uzak mesafe olmasına rağmen vuruşunu yapıyor ve top üstten farklı bir şekilde auta çıkıyor.
 
85' Umut Bulut'un pasında sağ çaprazda topla buluşan Wesley Sneijder, uzak kale direğine doğru sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor. Şutunda top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
 
81' Selçuk İnan'ın pasıdan topla buluşan Yekta Kurtuluş, uzak mesafe olmasına karşın yakın direğe doğru sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor. Ancak şutunda top auta çıkıyor.
 
80' Galatasaray son oyuncu değişikliği hakkınıda kullanıyor. Oyundan Didier Drogba çıkarken yerine Umut Bulut giriyor.
 
79' Kendi yarı sahasında topla buluşan Semih Kaya baskıya gelen Samuel Eto'o'yu ilk hamlede ekarte etsede Samuel Eto'o'nun daha sonrasında yaptığı sert müdahale ile yerde kalıyor.
 
75' Kazanılan korneri Selçuk İnan ön direğe doğru kullanıyor. O bölgede topla buluşan Didier Drogba topu arka direğe doğru aşırtıyor. Ancak top rakip savunmada kalıyor.

galatasaray-chelsea-maci-golleri.jpg 
 
75' Chelsea savunmadan Willian ile çıkmak istiyor. Ancak Alex Telles ani baskısı sonucunda topu kazanıyor. Ve ceza sahasına doğru hareketleniyor. Vuruş açısını yakaladıktan sonra yakın direğe doğru sol ayağı ile vuruşunu yapıyor. Şutunda kaleci Petr Cech güçlükle topu kornere çeliyor.
 
71' Sol kanatta topla buluşan Wesley Sneijder topu sağ ayağına çektikten sonra ceza sahası içerisine doğru ortasını yapıyor. Rakip savunma topu tehlike bölgesinden uzaklaştırıyor.
 
68' Chelsea bir oyuncu değikşikliği daha yapıyor. Oyuna Samuel Eto'o girerken Fernando Torres oyundan çıkan isim oluyor.
 
67' Chelsea maçtaki ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Oyuna John Obi Mikel girerken Andre Schürrle oyundan çıkan isim oluyor.
 
64' Wesley Sneijder ortasıyla golde asist yapıyor.
 
64' GOOOLL!! Galatasaray Aurelien Chedjou ile maçta dengeyi yakalıyor. Sol kanattan kazanılan kornerin başına Wesley Sneijder geçiyor. Altı pasa doğru ortasında o bölgede topla buluşan Aurelien Chedjou sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor. Şutunda topu ağlarla buluşturuyor.
 
63' Galatasaray gole çok yaklaşıyor. Alex Telles'in pasında sol kanatta topla buluşan Wesley Sneijder, arka direğe doğru ortasını yapıyor. Kalabalık savunmanın arasından iyi yükselen Didier Drogba uzak direğe doğru topu indiriyor. O bölgede rakip savunmadan hızlı davranarak topla buluşan Selçuk İnan dar açıya rağmen vuruşunu yapıyor. Ancak top direkte kalıyor.
 
61' Petr Cech oyunu yavaşlattığı gerekçesiyle hakem Carlos Velasco Carballo tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.
 
58' Orta aladan topla buluşan Felipe Melo'ya Ramires sert bir müdahalede bulunuyor. Ve bu pozisyon sonrasında Ramires sarı kart görüyor.
 
57' Gelişen hızlı hücumda topla buluşan Felipe Melo'ya Andre Schürrle arkadan sert bir müdahale yapıyor. Ve bu müdahale sonrasında Andre Schürrle hakem tarafında sarı kart ile uyarılıyor.
 
57' Selçuk İnan Frank Lampard'a yaptığı sert müdahale sonrasında hakem Carlos Velasco Carballo Selçuk İnan'a sarı kartını gösteriyor.
 
54' Selçuk İnan'ın pasında sağ çaprazda topla buluşan Burak Yılmaz, savunma arkasına koşu yapan Didier Drogba'yı düşünüyor. Yerden pasında savunmada Gary Cahill topa hamle yaparak topun Didier Drogba'ya gelmesini engelliyor. Ancak müdahalesi sırasında top kendi kalesine doğru yöneliyor. Ve top direğin hemen yanından kornere çıkıyor.
 
53' Frank Lampard'ın uzun pasında savunma arkasına koşu yapan Andre Schürrle ofsayt pozisyonunda kalıyor.
 
52' Orta alanda Felipe Melo'nun kaybettiği top sonrasında topla buluşan Eden Hazard savunma arkasına koşu yapan Fernando Torres'e doğru derinlemesine pasını çıkartıyor. Topla buluşan Fernando Torres, kademeye gelen Semih Kaya ve Aurelien Chedjou'ya rağmen ceza sahası içerisine kadar topu sürüklüyor. Açısının bozulduğu anda vuruşunu yapıyor. Şutunda kaleci Fernando Muslera topu kornere çeliyor.
 
51' İkinci yarıda rakip yarı alanda topla daha çok oynayan taraf Galatasaray.
 
48' Felipe Melo'nun kafa pasında sağ çaprazda topla buluşan Emmanuel Eboue, arka direğe doğru ortasını yapıyor. Ancak savunmada Branislav Ivanovic topu kalecisi Petr Cech'e bırakıyor.
 
46' Galatasaray ikinci yarıya değişiklik ile başlıyor. Semih Kaya oyuna girerken Hakan Balta çıkan oyuncu oluyor.
 
46' Hakemin düdüğüyle ikinci yarıya Chelsea başlıyor.
 
İLK YARI SKORU... GALATASARAY: 0 - CHELSEA: 1
 
45' Hakem Carlos Velasco Carballo ilk yarının son düdüğünü çalıyor. İlk yarı konuk Chelsea'nin 1-0'lık üstünlüğü ile son buluyor.
 
45' Carlos Velasco Carballo ilk yarının sonuna 2 dakika ilave ediyor.
 
42' Sağ kanatta topla buluşan Burak Yılmaz önündeki boş alanı kullandıktan sonra kademeye gelen John Terry araya girerek topu taça atıyor. Taç atışını Emmanuel Eboue bekletmeden kullanıyor. Ve kullanılan taç atışı sonrasında topla buluşan Burak Yılmaz ceza sahası son çizgisi içine kadar iniyor. Ve dar açıdan vuruşunu yapıyor. Şutu sonrasında top ağlarla buluşsa da taç öncesinde John Terry kendisinde kalan topu saha dışına atmak yerine oyuna alanına bıraktığı için hakem Carlos Velasco Carballo tarafından sarı kart görüyor.
 
39' Hakan Balta'nın taşıdığı topta sol kanatta topla buluşan Wesley Sneijder, sol çaprazda bekleyen arkadaşı Alex Telles'i görüyor. Topla buluşan Alex Telles savunmanın baskısına rağmen sol ayağı ile uzak kale direğine doğru vuruşunu yapıyor. Yerden sert şutunda kaleci Petr Cech topu kornere çeliyor.
 
36' Oyunun bu bölümünde maç orta saha mücadelesi şeklinde geçiliyor.
 
33' Sol kanattan kazanılan kornerin başına Wesley Sneijder geçiyor. Ceza sahası içerisine doğru ortasında top rakip savunmada kalıyor.
 
31' Galatasaray erken bir oyuncu değişikliğine gidiyor. Oyuna Yekta Kurtuluş girerken Izet Hajrovic oyundan çıkan isim oluyor.
 
30' Savunmanın uzaklaştıramadığı top ceza sahası çizgisi üzerinde Burak Yılmaz'da kalıyor. Sırtı dönük topla buluşan Burak Yılmaz müsait pozisyonda bekleyen arkadaşı Izet Hajrovic'i görüyor. Pasında topla buluşan Izet Hajrovic sol ayağı ile yakın direğe doğru vuruşunu yapıyor. Yerden şutunda top kaleci Petr Cech'de kalıyor.
 
27' Sağ kanatta topla buluşan Andre Schürrle, son çizgiye doğru hareketleniyor. Bekletmeden yerden ortasında Galatasaray savunması topu uzaklaştıramıyor ve penaltı noktası hemen gerisinde Ramires topla buluşuyor. Sağ ayağıyla uzak direğe doğru vuruşunda top doğrudan auta çıkıyor.
 
25' Ramires tedavisi tamamlandıktan sonra oyun alanına geri dönüyor.
 
25' Sağ kanatta topla buluşan Izet Hajrovic, topu sol ayağına çektikten sonra penaltı noktası üzerinde bekleyen arkadaşı Didier Drogba'ya doğru ortasını yapıyor. Ancak öncesinde Gary Cahill kademeye zamanında girerek topu tehlike bölgesinden uzaklaştırıyor.
 
23' Hava topu mücadelesinde Burak Yılmaz ve Ramires çarpışıyor. Ve bu pozisyon sonrasında Ramires sakatlık geçiriyor.
 
20' Kazanılan serbest vuruşun başına Frank Lampard geçiyor. Kaleyi cepheden gören pozisyonda vuruşunu yapıyor. Sert şutu üstten farklı bir şekilde auta çıkıyor.
 
20' Hızlı gelişen atakta topla buluşan Fernando Torres, ceza sahasına doğru hareketlenirken Aurelien Chedjou tarafından sert bir müdahale ile düşürülüyor. Ve Chelsea tehlikeli bir bölgeden serbest vuruş kazanıyor.
 
17' Sol kanattan kazanılan taç atışını Wesley Sneijder bekletmeden kullanıyor. Topla buluşan Burak Yılmaz önündeki boş alanı kullandıktan sonra ceza sahası hemen dışında bekleyen arkadaşı Izet Hajrovic'i görüyor. Pasında topla buluşan Izet Hajrovic sol ayağı ile vuruşunu yapıyor. Şutunda top üstten auta çıkıyor.
 
15' Ramires'in süreklediği atakta ceza sahası içerisinde topla buluşan Fernando Torres, kalabalık savunmaya rağmen vuruş açısını arıyor. Rakip savunmanın baskısını hissettiği anda kaleyi düşünüyor. Ancak vuruşunda top savunmada kalıyor.
 
14' Fernando Torres'in pasında orta sahada topla buluşan Willian, önündeki boş alanı kullandıktan sonra kademeye gelen rakibi Hakan Balta'ya rağmen vuruş açısını yakalıyor. Sağ ayağı ile yerden şutunda top kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.
 
12' Wesley Sneijder'in derinlemesine pasında Didier Drogba ceza sahası içerisinde ofsayt pozisyonunda kalıyor.
 
9' Cesar Azpilicueta golde asist yapıyor.
 
9' Chelsea Fernando Torres ile maçta öne geçiyor. Sol kanatta topla buluşan Andre Schürrle, aynı kanattan savunma arkasına koşu yapan arkadaşı Cesar Azpilicueta'yı düşünüyor. Topla buluşan Cesar Azpilicueta, önündeki boş alanı hızla katederek ceza sahası içerisine giriyor. Son çizgiye kadar inen Cesar Azpilicueta müsait pozisyonda bulunan Fernando Torres'e pasını çıkartıyor. Topla buluşan Fernando Torres bekletmeden vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor.
 
7' Sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşun başına Frank Lampard geçiyor. Doğrudan ceza sahasına doğru ortasında savunmasına yardıma gelen Didier Drogba topu tehlike bölgesinden uzaklaştırıyor.
 
4' Savunmanın geri pasında kendi ceza sahasının hemen dışında topla buluşan Fernando Muslera, uzun oynamak istiyor. Ancak vuruşunda top kısa düşüyor ve Galatasaray yarı sahasının ortalarında Willian'ın önünde kalıyor. Seken topa Willian kaleci Fernando Muslera'nın üzerinden kaleye doğru gönderiyor. Ancak vuruşunda kaleci Fernando Muslera kafasıyla topa müdahale ediyor ve topun yönünü değiştirerek kornere çıkmasını sağlıyor.
 
3' Chelsea savunmadan uzun pasla çıkmak istiyor. Kendi yarı sahasında topla buluşan Frank Lampard, savunma arkasına koşu yapan arkadaşı Andre Schürrle'yi düşünüyor. Ancak pasında Andre Schürrle ofsayt pozisyonunda kalıyor.
 
3' Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Burak ceza sahası içinde içeri doldurmaya çalıştı ancak kısa kalan top savunmaya takıldı.
 
1' Hakemin düdüğü ile maça Galatasaray başlıyor.

Galatasaray: 1 - Chelsea: 1
Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Carlos Velasco Carballo, Roberto Alonso Fernandez, Juan Carlos Yuste (İspanya)
Galatasaray: Muslera, Eboue, Chedjou, Hakan Balta, Telles, Melo, Selçuk İnan, Hajrovic (Dk. 31 Yekta Kurtuluş), Sneijder, Burak Yılmaz, Drogba
Chelsea: Cech, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Ramires, Lampard, Hazard, Willian, Torres, Schürrle
Goller: Dk. 64 Chedjou (Galatasaray), Dk. 9 Torres (Chelsea)