BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.439,25
HABER /  DÜNYA

Hastanın ağzında ölü fare

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde Alzheimer hastasının ağzında ölü fare bulunduğu iddiasıyla dava açıldı.

Abone ol

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde 90 yaşındaki bir Alzheimer hastasının ağzında ölü fare bulunduğu iddiasıyla hastanın kaldığı bakım merkezi aleyhine dava açıldığı bildirildi.

Kaliforniya eyaletine bağlı Santa Ana kentindeki Paragon Garden Yardımlı Yaşama ve Hafıza Bakım Merkezi'nde meydana gelen olayda, bir farenin, görevliler farkedinceye kadar, Sigmund Bock adlı Alzheimer hastasının ağzına girerek, orada öldüğü ileri sürüldü.

Bock'un, avukatı Stephen Garcia'nın verdiği dava dilekçesinde, olayın sorumluluğunun, daha fazla para kazanmak amacıyla aşırı miktarda hasta kabul ederek personel yetersizliğine neden olan bakım merkezi yönetiminde olduğu iddia edildi ve tazminat talebinde bulunuldu.

Bakım merkezinin kayıtlarında Bock'un odasında bir fare ile oynadığının ve şeker yediğinin not edildiğini belirten Garcia, kısa bir süre sonra Alzheimer hastasının odasına çağrılan tıp görevlilerinin olayı, ''fare zehiri yutma ihtimali var'' şeklinde kayıtlarına geçirdiklerini kaydetti. Garcia, acil servis kayıtlarında ise Bock'un odasında ağzında ölü bir fareyle bulunduğunun belirtildiğini söyledi.

Bakım merkezini işleten Sunwest Yönetimi Anonim Şirketi sözcüsü Melody Chatelle ise iddiaları yalanladı. Bock'un, odasına bir haşere şirketinin bıraktığı zamklı fare kapanını elinde tutarken bulunduğunu öne süren Chatelle, sözkonusu ölü farenin, Bock'un elinde tuttuğu fare kapanında olduğunu savundu.