BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.428,09
HABER /  GÜNCEL

Hastanede nefes kesen tatbikat

Yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi heyecan veren anlara sahne oldu.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) yangın tatbikatında hasta tahliyesi sınavı Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleşti.

Ekip Şefi Doçent Doktor Recep DEMİRHAN, Sorumlu Hemşire Nurgül Altın, korkusuzca itfaiye merdivenine tırmanarak mahsur kalmış bir hastayı kurtararak ambulansa indirdi..

Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yangın anında alarm verildiğinde hastane kurtarma ekipleri ve personelinin nasıl davranacağı ve ne yapmaları gerektiği hususunda eğitimlerini sağlayarak can, mal kaybını en aza indirmek amacıyla yangın senaryosu oluşturularak Yoğun Bakım Ünitesinden hasta tahliyesi gerçekleştirildi.

Önce masa başında Hastane Başhekim Yardımcısı Doçent Doktor Recep DEMİRHAN ve  Sorumlu Hemşire Nurgül Altın aldığı zorlu eğitimler sonrası ekibine birifink verdi. Üretilen senaryoya göre pratik uygulama yapıldı. Tamamı hastane çalışan personeli olan UMKE ekibi yangın anında hasta kurtarma ve tahliyesini, itfaiye – sivil savunma – güvenlik – ambulans ekiplerinin yardımı ile başarıyla gerçekleştirdi. UMKE görevlileri tatbikatı izleyen hasta ve yakınlarının büyük beğenisi ve alkışları arasında görevlerini tamamladılar.

HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi kurtarma ekip şef'i hemşire Nurgül Altın, Bu tatbikat bizim için çok önemli ilerde Allah göstermesin ama doğacak bir afete karşıda hazırlıklı olmamız gerekli , biz yılda iki kez uzman kurtarıcılarımız tarafından eğitime tabi tutuluyoruz bütün hastanelerimizde kurtarma ekiplerimiz mevcut biz burada ise 9 kişiyiz amaç bir felaket anında bilinçli olarak kurtarma gerçekleştirmek, yılda iki kez yaz ve kış aylarında kampa girerek yoğun ve yorucu bir şekilde eğitim alıyoruz , aslında bu eğitimi tüm kamu binalarında hayata geçirmemiz gerekli " diye konuştu.

BENZER TATBİKATLAR DEVAM EDECEK

Hastane Afet ve Acil Servis sorumlu Başhekim yardımcısı Doç. Dr. Recep DEMİRHAN içinde bulundukları risk nedeniyle deneyimli ve tecrübeli kurtarma ekiplerine ihtiyaçları olduklarını belirterek bu gibi eğitici ve bilinçlendirme çalışmalarının her hastanede yapılması gerektiğini belirterek bu ve benzeri tatbikatların devam edeceğini söyledi.

Hastahanede başarıyla sonuçlanan Kurtarma ekibinin sorumlu Başhekim Yardımcısı Doçent Doktor Recep DEMİRHAN, "Hastahane ekibimiz çok yorucu bir eğitimden geçiriliyor 9 arkadaşımız kurtarma dallarında adeta birer uzman oldular, Zaman zaman bedenen olmas bile, Masa başında Afet durumlarında soğukkanlı bir şekilde yapılacak işlemler ele alınıyor.
Yaptığımız tatbikkatda çok başarılı geçti. Ekibimde Görev alan tüm personelime teşekkür ediyorum" dedi.