BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.285,82
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

1,5 milyon liralık Ferrari ÖTV'yi takmadı

FerMas Satış&Pazarlama Müdürü Ferhat Albayrak ÖTV zammının Ferrari FF üzerindeki etkilerini açıkladı

Abone ol

Ferrari Avrupa Bölgesi Satış Müdürü Massimo Gallotta, Türkiye'deki 1600 cc üzeri otomobillerin ÖTV oranlarının artırılmasına ilişkin, vergi oranlarının Türkiye'den daha yüksek olduğu başka pazarlarda da satış yaptıklarını belirterek, ''O açıdan bizim için çok yeni bir durum değil. Normal karşıladık'' dedi.

Global tanıtımı 2011 Cenevre Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirilen İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari'nin tarihindeki ilk dört tekerlekten çekişli spor modeli Ferrari FF Türkiye'de görücüye çıktı.

FerMas Showroom'da gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Gallotta, Ferrari FF'in sıra dışı bir gücün ve performansın birleşimi olduğunu dile getirdi. Gallotta, Ferrari'nin ARGE, tasarım ve inovasyona çok önem verdiğini, Ferrari'nin her yıl gelirinin yüzde 20'sini ARGE'ye harcadığını belirterek,2008 yılından bu yana 5 yeni model Ferrari tanıtımı gerçekleştirdiklerini, önümüzdeki yıllarda da bu gelişme ve yeni modellerin devam edeceğini anlattı.
Türkiye'de 1600 cc üzeri otomobillere gelen ÖTV artışına ilişkin de Gallotta, ''Geçen hafta bunun haberini aldık, olabilir, normal karşıladık. Biz zaten dünyada Türkiye'den vergileri daha yüksek başka pazarlarda da satış yapıyoruz. O açıdan bizim için çok yeni bir durum değil. Bizim stratejimiz çerçevesinde belirlediğimiz hedefleri önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz düşünüyoruz'' dedi.
Gallotta, bu yılı global anlamda 6 bin 500 adet satışla tamamlayacaklarını ifade ederek, 2012 yılı için dünyada Ferrarri'nin performansında ekstra bir artış beklemediklerini, gelecek yılı da bu yılla benzer adetlerde kapatacaklarını söyledi.
Ferrari FF'in yeni bir müşteri kitlesine hitap etmek için tasarlandığını vurgulayan Gallotta, Ferrari'nin yine bilinen ve tanınan modelleri ile yoluna devam edeceğini, Ferrari FF ile yeni bir müşteri kitlesine hitap ettiklerini ve pazarda yeni bir segment yarattıklarını dile getirdi.

ÖTV ARTIŞIYLA 627 BİN AVRO OLDU

FerMas Satış&Pazarlama Müdürü Ferhat Albayrak ise ilk dört tekerlekten çekişli Ferrari modeli Ferrari FF'in artık Türkiye'de de yıllara çıktığını kaydetti. Son 2 yıldır benzersiz yeni ürün ataklarıyla global çapta bir atağa imza atan Ferrari'nin, FF ile birlikte tamamen yeni bir GT spor otomobil konseptini dönemini de böylelikle başlattığını anlatan Albayrak, Ferrari FF'in, elbette alışılagelmiş Ferrari tarzından ayrılarak gerçek anlamda bir devrimi ifade
ettiğini söyledi. Ferhat, Albayrak, ''Ferrari FF için 2011 yılı kotamız 2 adetti. Ferrari
FF, Türkiye'de henüz lansmanı yapılmadan 2 adet satıldı. Bir adet de bu yıl sonunda teslim edeceğimiz siparişimiz var. Böylece Ferrari FF Türkiye'ye gelmeden tüm kotasını doldurdu. Hatta 1 adetle aşmış oldu'' dedi.

Ferrari yetkililerinin, Ferrari'nin çok küçük bir zümreye çok özel otomobiller ürettiği için, vergi sistemindeki değişikliklerin birebir yansıyacağını düşünmediğini aktaran Albayrak, FerMas olarak bu yıl 23 adet Ferrari ile 25 adet Maserati satmayı hedeflediklerini, bu zamana kadar 19'ar adet Ferrari ile Mesarati teslimatı gerçekleştirdiklerini bildirerek, 2012 yılı için satış hedeflerini revize ettiklerini, gelecek yıl 20'şer adet Ferrari ile Maserati satmayı amaçladıklarını anlattı. FerMas olarak ikinci el stoklarının çok az olduğunu dile getiren Albayrak, bugünden yarına olmasa da ikinci el araçlarının fiyatının artacağını söyledi.

Albayrak, Ferrari FF'in ÖTV artışından önceki satış fiyatının 502 bin avro civarında olduğunu, ÖTV artışı ile birlikte bu satış fiyatının 627 bin avroya ulaştığını ifade ederek, ÖTV artışından sonra şu ana kadar siparişlerde herhangi bir iptalin söz konusu olmadığını kaydetti.