BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.431,42
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den Erdoğan'a sigara cevabı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- ÖTV zammını eleştirenlere "Sigara içmeyin, az alkol tüketin ne olacak?" diyen Başbakan Erdoğan, muhalefetin şimşeklerini üzerine çekti.

MHP'nin grup toplantısına hükümetin yaptığı zamlar damgasını vurdu. Bahçeli, "Ev sahibini bastıran yavuz misali, zamlara yönelik tepkilere hiddetlenen bu zihniyetin; ‘sigara içmezsin olur biter’, türünden açıklamalara sığınması tam anlamıyla çirkefliktir" diyerek Erdoğan'a ateş püskürdü.

Bahçeli'nin bir diğer hedefinde zamları güncelleme olarak ifade eden Maliye Bakanı Şimşek vardı. MHP lideri bakanı küstahlık yapmakla eleştirdi.

Partisinin grup toplantısında hükümetin açıkladığı orta vadeli ekonomi programında çelişkili bulduğu konuları sıraladı:

ORTA VADELİ PROGRAMA ELEŞTİRİ

"Programa göre işsizlik oranının 2011 yılı sonunda yüzde 10,5; 2012 yılı sonunda da yüzde 10,4 olacağı ifade edilmiştir. Peki, büyüme oranı gerilerken, işsizlik oranı nasıl ve bizim bilmediğimiz hangi değerli politika uygulamalarıyla düşecektir? Benzer bir mantıksızlık ve anlam karmaşası enflasyon oranı için de geçerlidir. Madem enflasyon hedefi 2011 yılında yüzde 7,8; 2012 yılında yüzde 5,2 olarak öngörülmüştür;  bu durumda yüzde 4’lük büyüme eşliğinde gevşek bir para politikasına neden ve niçin tevessül edilmektedir?"

BAKANA KÜSTAH SUÇLAMASI

Zamları güncelleme olarak takdim eden Maliye Bakanı Şimşek Bahçeli'nin gündemindeydi. Hedefindeki isme işte bu sözlerle yüklendi:

"Bu zulüm vergilerinin ‘güncelleme’ olarak tevil edilmesi ise bir saygısızlık ve küstahlık olarak AKP’nin yakasına ilişmiştir. Güncellenen hayat pahalılığıdır, eziyettir. Güncellenen zamdan mahrum bırakılan memurumuzun iç çekişidir. Güncellenen teri tezgâha düşen işçimizin çilesidir. Güncellenen ekonomik yıkımdır, afettir. Güncellenen vatandaşlarımızın soluğunu kesmektir, aşını ve işini gasp etmektir. Anlaşıldığı kadarıyla güncelleme rezaletlerine devam edilecek, her şey ateş pahası olacaktır."

TAM ANLAMIYLA ÇİRKEFLİK

Başbakan Erdoğan'ın "sigara içmeyin az alkol tüketin yoksa Yunanistan gibi oluruz" sözü MHP liderinin tepkisini çekti. "Başbakan haklıdır ve zam derslerine iyi çalışmışlardır" diyen Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ev sahibini bastıran yavuz misali, zamlara yönelik tepkilere hiddetlenen bu zihniyetin; ‘sigara içmezsin olur biter’, türünden açıklamalara sığınması tam anlamıyla çirkefliktir. O halde milletimiz doğalgazı da elektriği de kullanmasın. Otomobile de binmesin ve ekmek yerine pasta yesin. Başbakan ve yandaşları gezsin, yesin, içsin, eğlensin ve fellik fellik dünyayı arşınlayarak israfın dibine kadar batsın; fakat sıra milletimize geldiğinde kimse yerinden kalkmasın, az harcasın ve sesini çıkarmasın."

DENSİZLİĞE SESSİZ KALANI ALLAH AFFEDER Mİ?

"Hani kriz teğet bile geçmeyecekti?" diye soran Bahçeli, milletten cebindeki paraya el koymakla suçladığı şaibeli siyasi şebekeye hak ettiği dersi mutlaka vermeli çağrısında bulundu. Bahçeli hükümet üyelerinin zamlar karşısında gösterdiği tavrı böyle eleştirdi:

"Hükümet üyesi bir başbakan yardımcısı; milletimizle dalga geçer gibi, yapılan zamlarda bir hikmet aranmalı diyebilmektedir.  Ya da insanlarımızın birbiriyle konuşmasını kıskanırcasına ülkemizde haddinden fazla cep telefonu olduğunu diline dolayabilmektedir. Bir kez daha sorarım sizlere, böylesi bir densizliğe sessiz kalanı bırakın kulu, Cenab-ı Allah affeder mi? Herkes unutsa da, Milliyetçi Hareket unutur mu?"

KÖTÜYÜ İYİ SUNMA KONUSUNDA EŞSİZDİR

Dokuz yıldır dört ayaküstüne düşen Başbakan Erdoğan'ın sonunda sendeleyip gedik verdiğini iddia eden Bahçeli, Başbakan'ın neleri tersine çevirdiğini anlattı:

"Kötüyü iyi olarak sunma konusunda eşsizdir. Çirkini güzel olarak gösterme konusunda tektir. Krizi fırsat olarak nitelendirme konusunda emsalsizdir.  Çöküşü imar ve inşa olarak kabul ettirme konusunda abide bir kişidir. Gerilemeyi ilerleme, teslimiyeti zafer, tavizi başarı, zaafı itibar olarak nitelendirme konusunda hiç kimse Başbakan’ın eline su dökemeyecektir."

ERDOĞAN AB'YE HADDİNİ BİLDİRSİN

Bahçeli, AK Parti'nin ne yapsa yapsın başka ülkelere gösterdiği imkanları Türkiye'ye göstermeyeceğinin AB İlerleme Raporu'yla anlaşıldığını savundu. Bahçeli'nin Erdoğan'a AB konusunda tavsiyleri vardı:

"O halde sık sık dile getirdiği, tek taraflı ilişki ağını temelinden sorgulayarak Ankara kriterlerinin ne olduğunu dosta düşmana ispat etmelidir. Ve demelidir ki; statükocu bir AB’den Türkiye’nin öğreneceği ve alacağı bir şey yoktur. AB yanaşmadığı ve Türkiye’nin hakkını teslim etmediği sürece; hükümet Türkiye’nin gücünü ve imkânlarını müzakere masalarında harcamamalı; dik, vakarlı ve onurlu bir duruşla isteyenlere haddini bildirmelidir."

ATALAY'I GÖREVDEN AL

Bahçeli Başbakan Erdoğan'ı muhalefet partilerinin köstebeklikle suçladığı Beşir Atalay'ı görevden almaya çağırdı:

"Türkiye’nin yıkımında koordinatör sıfatıyla görev alan bir önceki içişleri bakanı, bu defa da Deniz Feneri soruşturması çerçevesinde köstebeklikle anılır olmuştur. Başbakan Erdoğan, yıkımdan dolayı azletmediği bu şahsiyeti, şimdi görevden almalı veya bu kişi siyasi ahlak gereğince görevinden çekilmelidir."

BAHÇELİ İKTİDARIN GERİ ADIMLARINI SIRALADI... SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Erdoğan'ın "Dokuz yıllık iktidarları döneminde geriye doğru tek bir adım atmadık" iddiası Bahçeli'nin tepkisini çekti. MHP lideri kendi penceresinden bu süre içinde atılan geri adımları sıraladı.

PKK terörü ile siyasal bölücülük arasındaki ilişkiyi tersten yorumlayıp, bölücü taleplere hak vermenin, sessiz kalmanın ve anayasal zemin hazırlamanın terörü ortadan kaldıracağını zannetmek geri adım atmak değil midir?

Eline silah almış teröristleri, sözde kimlik ve dil baskısı altında bunaldıklarından dağa çıkmaktan başka çareleri kalmamış masumlar olarak görüp siyasete davet için Habur’da karşılamak geri adım atmak değil midir?

Her şehadetin üzerine “kimse bizden sabır beklemesin” deyip ardından koro halinde “tuzağa çekiliyoruz” açıklamaları ile korkaklığa ve ürkekliğe bahane aramak geri adım atmak değil midir?

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın vatanın bir bölgesine gizli bir şekilde gitme zorunluluğu duyması, ülke genelinde yaşanılan ve bölücü terörün cesaretlendirilmesinden kaynaklanan güvenlik zafiyetinin yaşanması geri adım atmak değil midir?

PKK çizgisindeki ihanet tezlerine kapı aralamak, Türk devleti ve milletine yönelik “soykırım”, “işkence”, “katliam”, “sürgün”, “tehcir” gibi suçlama ve iftiraların alenileşmesine zemin hazırlamak geri adım atmak değil midir?

"Gerçeklerin konuşulması, sorunlarla yüzleşme, ezberlerin bozulması, statükodan kurtulma, barışla buluşma, değişimin gücü, engellerin aşılması, hataların sorgulanması" gibi sayısız kafa karıştırıcı kavramın iklimini yaratmak geri adım atmak değil midir?

Terörün demokrasi eksikliğinden ve sözde kimlik baskısından olduğunu düşünerek bu tehlikeli konuyu kaşıyıp, kapanmaya yüz tutmuş yaraları yeniden kanatmak geri adım atmak değil midir?

Karadan kapsamlı askeri harekâttan ısrarla kaçınarak, terörle sözde silahsız bir mücadele yolu denemek geri adım atmak değil midir?

Şehitlerle canileri, Mehmetçikle katilleri, güvenlik güçleri ile teröristleri, terör elebaşlarıyla devlet adamlarını aynı çerçeveye sokmak geri adım atmak değil midir?

Peygamberimize hakaret eden şahsın NATO Genel Sekreteri olmasına önce karşı çıkmak, sonra da onay vermek geri adım atmak değil midir?

Libya’ya yönelik NATO operasyonlarını önce eleştirmek, sonra da destek olmak geri adım atmak değil midir?

Güroyamağa Norşin demek geri adım atmak değil midir?

Polise tokat atan elleri sıkmak, askerin tokatlanma sahnelerinin alkışlandığı ve eşkıyayı cesaretlendiren filmlerin Antalya’da gösterilmesine rıza göstermek geri adım atmak değil midir?

Ve 30 bin insanın katili olarak hakkında idam cezası verilmiş, AKP tarafından cezası ömür boyu hapse çevrilmiş eli ve vicdanı kanlı bebek katili ile memurlar vasıtasıyla görüşmek geri adım atmak değil midir?