BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hassan: Her yerde oynarım

Kartal'ın Mısır prensi Ahmed Hassan, Rıza Çalımbay'ın kendisine gösterdiği güven ve destekle, gerekirse defansta bile rahatlıkla görev yapacağını söyledi.

Abone ol

ÇALIMBAY'LA COŞTU
Konyaspor maçının kahramanı Ahmed Hassan, uzun bir aradan sonra sessizliğini sadece PASFOTOMAÇ için bozdu. Beşiktaş'a geldiği günden bu yana sempatik tavırları, hareketli ve etkili futboluyla herkesin kalbini kazanan, İspanyol çalıştırıcı Del Bosque döneminde forma şansı bulmasına karşın teknik direktör Rıza Çalımbay'ın gelişiyle birlikte adeta kendini aşan Ahmed Hassan; haftalardır yükselen performansını Konya maçında iki gol atıp takımına üç önemli puan kazandırarak taçlandırdı.

İLK 8 HAFTA iŞ BiTTi
Hassan, "Bu takıma ne oldu da ikinci yarının lideri oldu?" sorusuna "Del Bosque iyi bir insandı, iyi bir hocaydı. Ama Türkiye'yi hiç tanımıyordu. Takıma 13 yeni futbolcu alınmıştı. Yardımcılarının da hepsi İspanyol'du. Yani yepyeni bir Beşiktaş vardı ortada. Nedense futbolcularla çok sağlıklı iletişim kuramadılar. Biz şampiyonluğu ilk 8 hafta da kaybettik. Rıza hoca ile yardımcıları ise bize güven ve sıcaklık verdiler. Rıza hoca camiayı, futbolcuyu, her şeyi çok iyi biliyor" yanıtını verdi.

HER GÖREVi YAPARIM
MISIRLI yıldız, saha içinde verilen her görevi yapabileceğini belirterek "Bu iş güven işi. En azından benim için çok önemli. Rıza hoca bana diyor ki 'Ahmed Hassan, sana güveniyorum. Sahaya çık ve ne gerekiyorsa onu yap.' Ben bazen hücuma dönük, bazen de savunmaya dönük oynuyorum. Teknik kadromuzun verdiği güven ve destekle stoperde de oynarım, forvette de" dedi. Hassan, Tayfur'u örnek aldığını belirterek "İdmana bile 1.5 saat önce geliyor. Bu yaşta sahada basmadık yer bırakmıyor. O çok farklı" diye konuştu.

EN iYiSi TORAMAN
Türkiye'nin en iyi stoperinin İbrahim Toraman olduğunu belirten Hassan, "Çok soğukkanlı. Kafa hakimiyeti var, sağda oynuyor, solda oynuyor, inanılmaz hırslı. Daha önemlisi tekniği var. Stoper oynayanlar genellikle teknik olmaz. Ama İbrahim Toroman'ın bu özelliği de var. Bana göre İbrahim Toraman Türkiye'nin en iyisi" dedi. Mısırlı oyuncu Carew için de "İyi konsantre olamıyordu. Son haftalarda ise top taşıyor, asist yapıyor, gol atıyor. Bence daha iyisini de yapabilir" açıklamasını yaptı.

HABER: Fatih DOĞAN

KAYNAK: www.pasfotomac.com.tr

yer