BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Haşim Kılıç ne demek istedi?

Ankara 3. yol formülünü konuşuyor. Tam bu esnada Haşim Kılıç konuştu. Bir sohbette aynı cümleyi 3 kez tekrarladı.

Abone ol

AK Parti kapatma davasında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Ankara'da Köksal Toptan ve Haşim Kılıç'ın peş peşe yaptığı açıklamalar konuşuluyor.

Toptan geçtiğimiz hafta ortasında "üçüncü yol" formülünü ortaya atmış; mahkemeden "herkese oh dedirtecek" bir karar beklentisini dile getirmişti.

Toptan'ın formülü konuşulurken, Referans gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.

Referans'ın tepe ismi daha önceden randevu aldığı Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'la görüştü. Sohbete Kılıç'ın bir cümlesi damgasını vurdu.

Eyüp Can, Kılıç'ın sözlerini tarihe not düşmek adına kayda geçirilmeye değer buldu. Demokrasi ve laiklik adına Eyüp Can'ı ümitlendirdi.

Peki neydi o cümle? Kılıç 1 saatlik sohbette üç kez aynı cümleyi tekrarladı. Toptan'ın herkesi memnun edecek üçüncü yol formülüne paralel düşüyor:

‘Eyüp Bey inanın çıkacak karar ne olursa olsun. Göreceksiniz hem demokrasimiz hem laikliğimiz hem de hukukumuz bu süreçten çok daha güçlenmiş olarak çıkacak. Ve yine inanın bu söylediğim temenni değil!’