BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.436,05
HABER /  GÜNCEL

Sigaramı içerim cezamı öderim

Sigara olmadan asla diyenler de vardı. Yasağın ilk günü bogaz manzaralı sigara keyfine para cezası da engel olamadı.

Abone ol

Kamu alanlarında ve kapalı mekânlarda sigara içmeyi büyük ölçüde yasaklayan düzenlemenin ilk günü sakin geçti. Çalışan vatandaşlar, dün sigara içmek için işyerlerinin önüne çıktı.

Ancak izmariti sokağa atmak da yasak olduğu için küllük sorunu yaşandı. İstanbul'da şehir hatları seferi yapan vapurlarda bazı tiryakilerin sigara içtiği görülürken yolcular içenlere tepki gösterdi. Zabıta görevlileri de yaklaşık 10 kişiye 62 YTL ceza kesti.

Yasağa rağmen İstanbul'da şehir hatları vapurlarında bazı tiryakiler sigara içti. Vapurlarda kalkış sırasında sigara içme yasağını hatırlatan anonslar yapıldı. İDO'nun Eminönü-Kadıköy seferini yapan vapurdaki görevlilerden biri şunları kaydetti:

CEZASI NEYSE ÖDERİZ

"Vatandaşları, 'sigara içmek yasak' diye uyarıyoruz. 'Tamam, cezamız neyse öderiz, vapurda sigara içeriz.' diye tepki gösterenler oluyor. Bu durumda iskelede görevli ekiplerin yanına götürerek cezalarını kestiriyoruz. Bugün yaklaşık 10 kişiye ceza kestik."

Sigara yasağının başlangıç tarihinin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'na denk gelmesi kutlamalara da yansıdı. Yurt genelindeki kutlamalarda gençler ellerinde taşıdığı pankartlarla 'sigaraya hayır' çağrısı yaptı.

TRİBÜNLERDE SİGARA İÇİLDİ

Pek çok ilde, 19 Mayıs resmi törenlerinin yapıldığı stadyumların tribünlerinde sigara içenler oldu. Diyarbakır Atatürk Stadı’nda dabazı kişiler, oturdukları yerde sigaralarını içerken, bazılarının polislerin arasında sigara içmesi dikkat çekti.