BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.455,76
HABER /  POLİTİKA

Bu karede bir lider yok

Sigara yasağına karşı hazırlanan reklam afişinde bir lider yer almadı. Bahçeli ve Türk yan yana geldi. Ama o yoktu.

Abone ol Sigaraya karşı başlatılan kampanya çerçevesinde hazırlanan reklam afişinde CHP lideri Deniz Baykal yer almadı. Baykal'ın gerekçesi ise reklamın ciddiyetten uzak hazırlanması ve kampanya hakkında bilgi verilmemesi.

Sağlık Bakanlığı ile Tütün ve Alkollü İçecekler Piyasası Denetleme Kurulu’nun (TAPDK) ortak olarak hazırladığı reklamda, Başbakan Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu fotoğraflarıyla yer aldı. Reklamda liderlere atfen “Dumansız Hava Sahası Hareketini Destekliyoruz!” dendi.



SÜREÇ DİDDİ İŞLEMEMİŞ

Baykal, Akşam Gazetesi'ne reklam konusunda Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın kendisini arayarak bilgi verdiğini, kendisinin de buna “olur ve onay” verdiğini ve reklamın alt yapısının oluşması için özel kalemini yönlendirdiğini açıkladı. Kendisinin reklamda yer almamasıyla sonuçlanan gelişmeleri şöyle anlattı: “Bizzat ağzımdan Sayın Bakan’a onay vermeme rağmen süreç ciddi işletilemedi.

BAŞBAKANIN OLUP OLMAYACAĞI KONUSUNDA BİLGİ EDİNEMEDİK

İşte arayıp arkadaşlarımıza ‘Bir fotoğraf verin, siz gerisine karışmayın’ demişler. Biz konuya böyle bakmadık, ciddiye aldık. Gerekirse yeni ve özel bir çekim yapmak istedik. Kampanyada kimlerin yer alacağı, Başbakan’ın olup olmayacağı konusunda da sağlıklı bir bilgi edinemedik.

KAMPANYANIN SLOGANI KONUSUNDA BİLGİ VERİLMEDİ

Kampanyanın sloganı konusunda da bize makul bilgi verilmedi. Arkadaşlarımız bunu sorduğunda da, ‘Siz buna karışmayın, biz belirleyeceğiz, siz bir resim gönderin yeter’ gibi bir tavırla karşılaştık. Baktık ki bu işin ciddiyeti yok. Yani aslında reklama ve içeriğine benim başından beri onayım ve desteğim bulunuyor. Gerisi bakanlığın bürokratik anlayışının bir sonucu olarak şekillendi.”