BIST 10.270
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.393,32
HABER /  GÜNCEL

Hasdal'dan Aydınlık'a yalanlama

Aydınlık Gazetesi'nden dün yayınlanan mektuba amirallerden yalanlama geldi

Abone ol

Aydınlık Gazetesi dünkü sayısında Hasdal Askeri Cezaevi'nde tutuklu bulunan amirallerin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel'e yazdıkları iddia edilen bir mektubu yayınladı. Hasdal'dan mektuba yalanlama gecikmedi.

Mektupta 27 Eylül 2011 günü İstanbul'da yapılan TCG Heybeliada Korveti'nin donanmaya katılışı ve TCG Büyükada Korveti'nin denize indiriliş töreninde yaşananlar eleştiriliyordu. Törene Başbakan dahil hükümet üyelerinin davet edilmesinin de sert bir dille eleştirildiği mektup haberine aynı gün içinde Hasdal'dan yalanlama geldi. Avukatları aracılığıyla yazılı bir açıklama yapan 23 Amiral, gazetede yayınlanan haberle hiçbir ilgileri olmadığını ve haberden duydukları üzüntüyü belirten bir mektup yazarak Deniz kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel'e gönderdiklerini belirtti. ayrıca avukat Hüseyin Ersöz konuyla ilgili yasal işlem başlatacaklarını belirtti.

İMZASI OLAN AMİRELLER

Açıklamada imzası bulunan amirallerden bazıları ise şöyle: Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Koramiral Kadir Sağdıç,Koramiral Can Erenoğlu,Koramiral Deniz Cora,Tümamiral Mücahit Şişlioğlu,Tümamiral Fikret Güneş, Tümamiral Cem Gürdeniz,Tümamiral Soner Polat.