BIST 10.260
DOLAR 32,31
EURO 34,74
ALTIN 2.389,83
HABER /  DÜNYA

Mısır'da ölü sayısı 24'e yükseldi!

Kahire'de Hristiyanlar, Riyad Meydanı'nda askerle çatıştı. 24 ölü, 200'den fazla yaralı var...

Abone ol

Mısır'ın başkenti Kahire'de akşam saatlerinde başlayan çatışmalar devam ederken, çıkan çatışmalarda ölü sayısının 24'e yükseldiği bildirildi. Mısır devlet televizyonuna konuşan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini belirttiler.

Öte yandan, Abdulmenem Riyad Meydanı ve Tahrir Meydanı'nda Hristiyan göstericilerin bekleyişleri sürüyor. Sağlık bakanlığı ise bölgeye çok sayıda ambulans sevk ettiğini açıkladı.

Mısır medyası, olayların kontrolden çıktığını ve askerin göstericiler üzerindeki kontrolünü kaybettiğini ileri sürüyor. Mısır'daki olayların yatıştırılması için din adamlarının devreye gireceği de açıklandı.

Başkent Kahire'nin başta Tahrir Meydanı olmak üzere merkezi yerlerinde uygulanmya başlanan sokağa çıkma yasağı bir saat uzatıldı. Mısır devlet televizyonu Dream 1, sokağa çıkma yasağının 02.00 (TSİ: 03.00) ile 07.00 arasında uygulanacağını açıkladı. Daha önce yasağın 02.00'den 06:00'ya kadar uygulanacağı belirtilmişti. Mısır Başbakanı İsam Şeref'in çatışmalar üzerine kabineden bazı bakanları acil toplantıya çağırdığı bildirildi.

"HRİSTİYAN-MÜSLÜMAN ÇATIŞMASI DEĞİL BU"

Mısır'daki kanlı çatışmaların ardından Mısır devlet televizyonunun telefon ile bağlandığı Başbakan İsam Şeref, başkent Kahire'de meydana gelen çatışmaların Hristiyan-Müslüman çatışması olmadığını, ülkeyi parçalamaya yönelik bir plan olduğunu söyledi. Mısırlılar'ı birlik olmaya çağıran Şeref, kanunu sert bir şekilde uygulayacaklarını, bu olayın ardındaki güçlerin cezalandırılacağını ifade ederek, ibadet yerlerinin korunması için her ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydetti. "Mısır'ı demokrasiye götürecek seçimlerin yapılmasını engellemeyi amaçlayan bir komplo seziyoruz" şeklinde konuşan Şeref, olayların arkasındaki gizli elleri de keseceklerini söyledi.

FACEBOOK'TAN AÇIKLADI


Şeref, Mısır Başbakanlığı'nın Facebook'da bulunan hesabından yaptığı açıklamada ise Mısırlılar'ı birlik olmaya çağırdı. Çatışmaları kınayan Şeref, geleceği korumak isteyen Mısırlılar'ın, din ve mezhep çatışmasından uzak durmaları gerektiğini vurgulayarak, "Bu ateş herkesi yakar" dedi.