BIST 10.264
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.393,18
HABER /  DÜNYA

İsrail ve Filistin'e çağrıda bulunacaklar

Ortadoğu Dörtlüsü, İsrail ve Filistin'e çağrıda bulunacak

Abone ol

Ortadoğu Dörtlüsü, İsrail ve Filistin'e barış görüşmelerine devam etme çağrısıyla birlikte davet teklifinde de bulunacak.

Ortadoğu Dörtlüsü olarak bilinen Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, ABD ve Rusya'nın temsilcileri, İsrail ve Filistin arasındaki barış sürecinde yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere Brüksel'de yaptıkları toplantıda, her iki tarafa da barış görüşmelerini sürdürme çağrısı yapma kararı aldı.

BİRARAYA GELME DAVETİ

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Taraflarla irtibata geçeceğiz ve onları önümüzdeki günlerde biraraya gelmeye davet edeceğiz” dedi. Ashton, süreçte olumlu yönde yol katedildiğini düşündüğünü de kaydetti. İsrail ve Filistin arasındaki barış görüşmeleri 2008 yılında kesintiye uğramıştı. Geçtiğimiz haftalarda Filistin'in BM'ye devlet olarak tanınma başvurusunda bulunması ve İsrail'in Doğu Kudüs'te 1,100 yeni yerleşim birimi inşa edeceği yönündeki açıklaması üzerine taraflar arasındaki gerilim artmıştı.