BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

HAS Parti'de olay yaratacak açıklama

HAS Parti'de AK Parti'nin teklifi sonrası ortalık toz duman oldu. Mehmet Bekaroğlu bir basın toplantısı yapıp, zehir zemberek açıklamalar yaptı. Hedefinde de Kurtulmuş vardı.

Abone ol

İNTERNETHABER - HAS Parti Genel Başkan yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, AK Parti'den gelen "birleşelim" teklifi sonrası zehir zemberek sözlerle genel başkanı Numan Kurtulmuş'a yüklendi.

HAS parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, kameraların karşısına öfkeli ve isyankar bir havada çıktı.

Hedefinde hem AK Parti hem de genel başkanı Numan Kurtulmuş vardı. HAS Parti'nin 1 Kasım 2010'da kuruluşunu gerçekleştirirken verdiği taahhütleri hatırlatan Bekaroğlu, "Başta genel başkanımız olmak üzere hepimiz buna imza attık. Tarihe o gün "firavunlaşmayacağız" notunu düştük. O gün aynı şekilde "karunlaşmayacağız" dedik. Yani tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını, bizimkilere aktarmayacağız, bizim hırsızımız olmayacak dedik.  Sayın Kurtulmuş'un ağzından NATO gavur leşi Türkiye'nin sırtından atacağız dedik, nükleer enerji yasaklanmalıdır dedik. Biz bu sözlere sahip çıkmaya devam ediyoruz" dedi.

KURTULMUŞ'A NE OLDU DA AK PARTİ'YE GİDİYOR?

1 Kasım 2010'dan bu yana AK Parti yönetimindeki Türkiye'de iyiye giden bir şey olmadığını belirten Bekaroğlu sözü Numan Kurtulmuş'a yapılan teklife getirdi ve zehir zemberek sözlerle yüklendi.

İşte Bekaroğlu için söyledikleri;

*HAS'ı doğuran koşullar olduğu gibi duruyor. 2 yıl önce bunları söyleyen Numan Kurtulmuş şimdi ne oldu da AK Parti'ye geçiyor.

*Elbette kişisel kararıdır. İpotek koyacak değiliz. Ancak Kurtulmuş'un bu partiyi bırakıp AK Partiye gitmesini anlamış değiliz.

BİZDEN GİZLEDİ : *Kurtulmuş'un AK Parti'ye geçiş yöntemi de yanlıştır. Biz bu olayı AK Parti teşkilatlarından duyduk. Sayın Numan Kurtulmuş bize "ben de basından sizin gibi öğrendim" dedi. Ama gördük ki hiç öyle değil. Bitirilmiş bir işin formaliteleri icra ediliyor. Has parti kapanıyor. Görüntü budur.

PARTİYİ KAPATIYOR: *Öyle görünüyor ki Kurtulmuş partiyi kapatıp AK partiye geçecektir.
Doğru HAS parti kapanıyor ama halkın sesi kapanmayacak. Bu söze inananlar burada kalır, inanmayanlar gider. Biz sözümüzün sahipleri olarak buradayız.

BU BİR TRAVMA: *Sayın Kurtulmuş'un AK Parti'ye geçmesi yeni bir travmadır. Kurtulmuş "iddialarımız güzel ama oy alamadık" diyor. Biz ise bardağın dolu tarafına bakıyor ve 328 bin kişinin oyunu önemsiyoruz. Daha çok oy alamadıysak bunun sorumlusu Kurtulmuş'tur.

*Sayın Kurtulmuş'u suçlamıyoruz, onunla gidecek olanın kararıdır. Bizim isteğimiz açık olmasıdır. AKP gibi bir partiye giden insanın şimdi söyledikleri inandırıcı değildir.

*Sayın Kurtulmuş Türkiye'nin inşası konusunda AKP ile birlikte mücadeleden söz ediyor. kurtulmuş ile erdoğanın bu imar planı yeni türkiyeyi işaret etmez. Biz insanların ne yaptığı ile ilgiliyiz, aşireti, bizimkileri büyütmekle meşgul değiliz.

ALLAH MAHÇUP ETMESİN! : *Sayın Kurtulmuş'a Allah selamet versin. Allah onu mahçup etmesin. Bizim arkadaşımızdır. Kişiliğine dair hiçbir zaman birşey söylemeyiz.