BIST 9.943
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.443,96
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan Hakkari'de kedi davasında karar

Esendere Sınır Kapısı'nda yaşanan olayla ilgili Başbakan Erdoğan'a sert sözlerle yüklenen CHP'li İnce'ye mahkemeden iyi haber.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce aleyhine açılan 20 bin TL’lik tazminat davası reddedildi.

"ÇAKMAK SALONU'NDA ASLAN HAKKARİ'DE KEDİ"

Muharrem İnce, 3 Ağustos 2011 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği, Esendere Sınır Kapısı'nda yaşananlarla ilgili bir basın toplantısı düzenlemiş, "Sınırda bayrağımızı indirdiler, bu hükümetin gıkı çıkmadı. Çakmak Salonu'nda aslan, Hakkâri'de kedi olan bir Başbakan'la karşı karşıyayız. Bu ülkenin sınırında bayrağımız indirilmişse, özerk bölge yazılmışsa daha ne yapalım, ne diyelim?" demişti.

Bu sözler üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İnci hakkında 20 bin liralık tazminat dava açmıştı. Davanın son duruşması 12.07.2012 tarihinde yapıldı ve dava reddedildi.

İnce, yaptığı yazılı açıklamada, “Başbakanın susturma amaçlı açtığı davalardan korkmadık, korkmuyoruz, korkmayacağız. Milletimizin sözcüsü olmaya, sadece ve sadece doğruları söylemeye devam edeceğiz” dedi.