BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,97
HABER /  GÜNCEL

İşte Erdoğan'ın gönlünden geçen cami

Çamlıca tepesine inşaa edilmesi planlanan cami ile ilgili Başbakan Erdoğan'ın aklındaki projeyi Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay basınla paylaştı.

Abone ol

Çamlıca tepesinin televizyon vericisi görüntülerinden arındırlmasının öngörüldüğünü belirten Atalay, ''oraya herhalde istanbul mimarisiyle bütünleşecek bir cami yapılacak" dedi. 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) düzenlenen Kırıkkale Yatırım Avantajları konulu toplantıya katıldı. Başbakan Yardımcısı Atalay, İTO Meclis üyelerinden gelen soruları yanıtladı.

Bu sorulardan biri de Çamlıca tepesine yapılması düşünülen camiyle ilgiliydi. Konuyla ilgili detay bilmediğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Atalay, "Ama Başbakanımızdan şunları duydum. Başbakanımızı tabii İstanbul aşığı kendi ifadesiyle. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapıp daha sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olmak İstanbullu için büyük bir avantaj aslında. Çünkü Başbakanımız İstanbul'un her konusunda çok da bilgi sahibi. Daima İstanbul'u gözetir" dedi.

Atalay şöyle konuştu:

"Bu camiiyle ilgili şu bilgileri Başbakanımızdan duydum. Daha dün İl başkanları toplantımızda bir vesileyle bahsetmişti. Çamlıca tepesi televizyon vericisinin çok olduğu bir tepe. Çok da sevimsiz bir görünümü var. Bir ara ben devlet bakanıyken bir teşebbüs başlatmıştık. Onların hepsini kaldırıp, oraya biraz da özelliği olan bir kule orada olsun gibi. Şu anda düşünülen o. O dağınık görüntülerin hepsi kaldırılacak. Oraya herhalde İstanbul mimarisiyle, İstanbul ile bütünleşecek bir camii yapılacak. O görüntüler oradan kalkmış olacak. Tek bir kule olacak orada biraz da özelliği olan başka fonksiyonları olan bir kule. Anadolu yakasına güzel bir görüntü verecek imaj verecek bir çalışma olacak. "