BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,81
ALTIN 2.419,73
HABER /  SAĞLIK

Hangi hastalıklarda kimlere fizyoterapi uygulanır?

Fizyoterapi uygulamalarında doğru uygulamanın, doğru kişiler tarafından uygulandığında başarı oranının yükseldiğini dile getiren Fizyoterapist Merve Selen Akkurt, uygulamanın kimlere yapıldığını açıkladı.

Abone ol

Selen Akkurt, fizyoterapi uygulamasının en çok başvurulan yöntemlerden biri olduğunu söyleyerek "Hastalık durumunda ise kişinin mevcut durumunu değerlendirerek ihtiyaclarına yönelik planlama yapılır. Bu durumda kişinin mevcut durumunu ileriye götürmek ,korumak ve gerilemesini önlemek hedeflerimizdendir." şeklinde konuştu.

"Eklem, kas ve kemiklerde oluşan anomalileri kapsayarak, bu tür sorunlarda sorun yaşayan hastaları temel alarak uygulanan fizik tedavi uygulamaları, temelde herhangi bir ilaç ya da cerrahi müdahale yapılmadan uygulandığı için günümüzde en çok başvurulan tedavi yöntemlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor."

"Doğru uygulama,doğru kişiler tarafından uygulandığında basarı oranımız oldukça yüksektir. Hareket sistemini oluşturan eklem; yani boyun, bel, omuz, bilekler, dirsek, kalça diz, ayak bileği ve diğer benzeri tüm eklemler ile kas ve kemik problemleri, yumuşak dokuda karşılaşılan bir takım sorunlar, fizik tedavi uygulamasında en büyük yoğunluğa sahip olan anomali türlerinden olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca hareket sisteminin enflamatuar hastalıkları olan romatizmal hastalıklar da yine sıklıkla fizik tedavinin tedavi alanına girmekte ve bu yönde uygulamalar yapılabilmektedir."

"Yine oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan rehabilitasyon uygulamaları kapsamında nörolojik, ürolojik, kardiyak ve ortopedik gibi değişik alanlarda da düzeltici, onarıcı ve normale döndürücü programlar oluşturulmakta ve bu yönde de fizik tedavi uygulamaları yapılabilmektedir."

"Ancak kronikleşmiş rahatsızlıklar için oluşturulan programlar normale döndürmekten ziyade yaşam kalite indeksini arttırıp, hastalığın yarattığı sorunları azaltmaya yönelik uygulanmaktadır."