BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,78
ALTIN 2.505,94
HABER /  SPOR

Rıdvan Dilmen'den sürpriz takas iddiası!

Yorumcu Rıdvan Dilmen, ridvandilmen8.com internet sitesinde transfer gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. İki dev kulüp arasındaki görüşmeye ilişkin de bilgi verdi.

Abone ol

Beşiktaş'ta Tolgay Arslan ile Fenerbahçe'den Ozan'ın takası konuşulurken Rıdvan Dilmen'den Galatasaray ile Beşiktaş arasında gerçekleşecek bir takas iddiası geldi.

Taraftar da artık benimsedi. Bundan 4-5 yıl önceki gibi bir beklenti içinde değil taraftar. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımların 4,5 milyon euro oyunculara verdiği çift hanelere çıkmış bonservis oyuncularından artık, Anadolu takımından en iyi oyuncusunu 2 milyon euroya alabiliyorsunuz.

 "ARTIK GENÇ OYUNCULAR OYNUYOR"
Artık Josef de Souza tarzı oyuncuları elden çıkarmak zorunda kalıyorsunuz. Her şerde bir hayır vardır misali, taraftarı mutlu eden genç oyuncuları görmesi. Örneğin Dorukhan, örneğin Güven, örneğin Yusuf - Abdülkadir, örneğin Eljif Elmas, Ozan Kabak... Bunlar avuntu oluyor. Bu Türk futbolunun geleceği için önemli ama sezon başı planlamasında hiçbir takımda bu oyuncular yoktu.

"GENÇ OYUNCULAR OLMAZDI"
Josef de Souza olsaydı, muhtemelen Eljif Elmas olmayacaktı. Galatasaray'da stoper kaybı olmasa, Ozan olmayacaktı. Talisca devam ediyor olsaydı, Negredo'lar devam ediyor olsaydı veya Tosic devam ediyor olsaydı, genç oyuncular olmayacaktı.

"TARAFTARLAR HATAYI GÖRMÜYOR"

Bütün taraftarlar genç oyuncuların hatalarını da görmezden gelebiliyorlar. Taraftar da artık benimsemiş durumda, çift hameli rakamlar yok artık.

"28 MİLYON EURO VERİYORLAR"
Ayakta duran kulüpler, Başakşehir ve Kasımpaşa. Kasımpaşa'nın bugün iki oyuncusu Trezeguet ve Diagne'ye 28 milyon euro bonservis ücreti veriyorlar.

"2 MİLYON EURO ÖDENMEZSE..."
Kayserispor başkanı Erol beyin bir açıklaması var, birçok kulübün transfer yasağı var diye. Evet Kayserispor'un yasağı var. Büyük kulüplerimizden birinin de ayın 2'sinde 2 milyon euro ödememesi durumunda onların da transfer yasağı var. Trabzonspor, Milan ile Sosa transferinde olan sıkıntısından kaynaklı 2 milyon euroyu ödemezse, transfer yapamayacak. Tabii ki geçmiş yönetimlerin etkisi var.

"BAŞAKŞEHİR DEĞERLİ HAMLE YAPTI"
Başakşehir, Anadolu'nun en değerli oyuncusunu, Robinho'yu aldı. Anahtar arıyorlardı ve değerli bir hamle yaptılar.

"TERİM'İN SERDAR KARARI..."
"Burada asıl olan, Serdar Aziz gibi bana göre Fatih Terim'in Türkiye Ligi'nde en çok beğendiği stoperi elden çıkarması... Mutlaka yönetim ile istişare vardır."

"GALATASARAY ÇÖZMEK ZORUNDA"
"Fatih Terim ABD'den döndüğünde Serdar Aziz konusunu masaya yatıracaktır. Soru işareti Maicon, transferde belirsiz olan Ozan varken, Serdar Aziz'i hemen gözden çıkaracaklarını düşünmüyorum. Serdar Aziz'in sakatlıkları göz önünde olabilir ama Galatasaray bunu çözmek zorunda."

"TOLGAY - SERDAR TAKASI OLABİLİR"
Artık takas sezonu ve takas sezonları başlıyor. Galatasaray'dan Fener'e, Fener'den Beşiktaş'a, Beşiktaş'tan Galatasaray'a... Mecburlar! Beşiktaş'ta Tolgay ile Fenerbahçe'den Ozan konuşulurken, Tolgay ile Serdar Aziz de olabilir. Bu pek gündeme gelmedi.

"G.SARAY ZATEN HAKKINI VERİR"
Ozan'ın da sözleşmesi uzamadı. Duygusal oyuncu da, profesyonel oyuncu da vardır. Ozan 19 yaşında bir gencimiz. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi kulüpler, bu tür değerlere, at imzanı, Galatasaray zaten senin hakkını verecektir diyor. Yarın Avrupa'ya gidecekken, ki 7,5 milyon euro serbest kalma maddesi var, 10 yaparsın, 15 yaparsın. Çok kızılan Arda, Galatasaray'a 12,5 milyon euro bonservis bedeli getirdi.

"ENTERESAN TAKASLAR GÖRECEĞİZ"
Şu andaki durumun hepsi ekonomik. Yöneticiler altını üstünü süsleyip oyuncuları taraftarın önüne atmak istiyorlar. Kulüpler, biz bu hale getirdik diye itiraf da edemiyorlar ve takas dönemi başladı. Enteresan oyuncular, enteresan kulüplere yazılıyor. Bundan sonra bol bol takas göreceğiz.

''TARİHİ BİR OLAYDIR''
Fenerbahçe'de Ali beyden yönetime, sportif direktörden teknik direktöre, teknik direktörden oyuncuya kadar hatalıdır. Burada Fenerbahçe taraftarının ligin ilk yarısı bitiminde maçlara en çok rabet göstermesi önemli tarihi bir olaydır. Seyirci ortalaması 36 bin ise, ilk yarıyı 17. sırada bitirmesi yılın olayıdır. Ama bir o kadarda taraftarın olaya sahiplenmesi... 36 bin kişi oradan çıkıyor 15 bin kişi salona gidiyor. Bir tarafta olağanüstü başarı diğer tarafta başarısızlık.

''DOĞRU KOÇ ÖNEMLİ''
Ali Koç'un da bu kulübe verdiği enerjiden söz edip geçemeyeceğiz. Neden yeteneğin yetmeyeceğini, kulüplerin bu işlerde doğru koç Obradovic, doğru yönetim o kadar önemli ki. Fenerbahçe'nin son Antalya maçının savunma oyuncularını sayıyorum: Sağ bek Isla, sağ stoper Roman, sol bek Hasan ve sol stoper Skrtel. Zaten maçta gol olmadı. Ön orta saha oyuncuları Mehet Topal, Eljif Elmas. Santrfor: Soldado yani, maçta geçen yıl 72 puanla bir maçla şampiyonluğu kaybeden kadrodan iki oyuncu yok. Josef ve Giuliano.

''TEKNİK DİREKTÖR FARKI ÖNEMLİ''
Dünebiliyor musunuz Fenerbahçe mevcut kadrosunu korudu. Hatta affedilen Aatif ve Dirar bunlarda var. Feçen sene Eljif, Mehmet Topal, Şener, Valbuenai Soldado vardı. Bunların hepsi vardı. Bunlara ilaveten 7-8 oyuncu vardı.Başından sonuna kadar oyunculara kadar bir hata var. Aynı lig, aynı rakipler... Fenerbahçe 72 puanla bitirdi bu takım son 17 takım 51 puan alırsa toplam 67 puanla kapatmış olacak hepsini kazansa dahil. Demek ki teknik direktör farkı önemli. Ama bu demek değildir ki bu böyle devam edecek.

''YÖNETİM BAŞARILI OLACAK''
Uzun vadede yönetimin başarılı olacağını düşünüyorum. İyi niyetle ve ciddi bir şekilde ekonomik olarak yardımda bulunuyor. Ama geçen yıl ki kadro ile bu yıl ki kadro arasında uçurum yok. Demek ki teknik direktör farkı var. Bir şansı var; Ersun Yanal geldi. Ersun Yanal'da Aykut Kocaman'dan sonra gelmişti. Ersun Yanal'da muhtemelen Aykut Kocaman tarzına dönüp biraz daha katkı sağlayıp ikinci yarının lideri olmak isteyecektir. Şampiyonluğa yetmeyecektir ama önemli.

''HEDEF İKİNCİ YARININ İKİNCİ YARININ İLK ÜÇÜ''
Fenerbahçe hedef olarak ikinci yarının ilk üçüncü olmak istiyoruz dedi. Bu da önemli hedeftir. Benim hesabıma göre de Fenerbahçe ligin ikinci yarısında 29-32 puan toplar diye düşünüyorum. Yanılırım veya yanılmam o aralarda puan gelir. Transferle ilgili ise çarpıcı bir transfer yapacaklarını düşünmüyorum.