BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

İşte Ersun Yanal'ın listesindeki 4 yerli isim!

Ara transferde kadrosuna takviye yapmaya hazırlanan Fenerbahçe'de yerli oyuncu kalitesinin arttırılması gündemde. Ersun Yanal, Yasin Öztekin, Sadık Çiftpınar, Emre Kılınç ve Kerim Alıcı’yı listesine aldı.

Abone ol

Lig tarihinin en kötü sezonunu yaşayan ve ilk yarıyı 16 puanla 17.sırada tamamlayan Fenerbahçe'de yerli oyuncu kalitesinin arttırılması gündemde. Mevcut statüye göre Süper Lig takımları 28 kişiden oluşan A takım kadrolarında 14 yabancı futbolcu bulundurabiliyor. 21 kişilik maç kadrolarında ise en fazla 11 yabancı futbolcu yer alabiliyor. Bu kuralın dört sezon boyunca uygulanması için 2015-16 sezonunun başında bir anlaşma sağlanmıştı. Uygulamanın dört sezonluk süresi, 2018-19 sezonu sonu itibarıyla bitmiş olacak. 

5'E KADAR DÜŞEBİLİR
AMK'nın aktardığı habere göre; Sezon sonu Kulüpler Birliği ve TFF bir araya gelerek kuralın revize edilmesini görüşecek. Kesin olmamakla birlikte yabancı sayısının önümüzdeki sezondan itibaren 8'e ve daha sonra da kademe kademe 5'e kadar düşürülmesi gündemde.

İŞTE YANAL'IN LİSTESİNDEKİ İSİMLER
Fenerbahçe de ara dönemden başlayarak transferdeki rotasını buna göre şekillendirdi. Teknik Direktör Ersun Yanal'ın raporu doğrultusunda ‘Türk futbolcu takviyesi' gündeme geldi. Göztepe'den Yasin Öztekin, Yeni Malatyaspor'dan Sadık Çiftpınar, Sivasspor'dan Emre Kılınç ve Altınordu'dan Kerim Alıcı hedefte.