BIST 9.484
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hamsu Vadisi Projesi'ne başlandı

Bilecik Belediyesi ve İş-kur ile ortaklaşa gerçekleştirdiği, Hamsu Vadisi Projesi hayata geçiyor.

Abone ol

Proje kapsamında ilk olarak kamulaştırma, zemin düzenleme ve yıkım çalışmaları yapıldı.

5 ay sürecek çalışma içerssinde otlar, çöp ve moloz artıkları temizlenip teraslama çalışmalarına başlandı. Hamsu Vadisi rekleasyon proje çerçevesinde Edebalı Vadisi'ne kadar yeşillendirme, yürüyüş yolları, çocuk parkları, kamelyalar, çay bahçeleri, oturma alanları, ağaçlandırma, dükkanlar, asma köprü ve seyir terasları oluşturulacak.

Vadinin ilk etabı olan çevre düzenleme çalışmaları içersinde otlar ve moloz artıkları temizlendikten sonra tarihi harap halde bulunan Osmanlı köprüsünün ayakları ortaya çıkarıldı.

Vadi alanı içersinde yer alan ve 1944 yılında dönemin Valisi Selahattin Üner tarafından yaptırılan taş köprünün de bakımı yapılacak. Belediye Başkanı Selim Yağcı, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade ederek,

"Hamsu Vadisi Projesi çalışmalarına başladık. Yerel seçim sürecinde beyan ettiğimiz projeler arasında en büyükleri içersinde yer alan vadi projesi kısa zamanda şekillenmeye başlayacak. Bu vadiyi Bilecik halkımıza güzel bir yer kazandırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.